Verkoop Elion Park gestart

Datum
1 feb '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

KOW heeft voor REB Projects een statig appartementengebouw ontworpen van 6.000 m2 BVO met 22 appartementen en maisonnettes tussen de 140 en 250 m2. Het eigentijdse landhuis staat op de locatie van het voormalig woonzorgcentrum Duinrust in het beschermd stadsgezicht Van Stolkpark. De luxueuze appartementen in de prijsklasse van € 1,1 tot € 3 miljoen zijn eind januari in de verkoop gegaan. Geïnteresseerd? Ga voor meer informatie naar de site van Elion Park, inschrijven kan tot maandag 8 februari.

Impressie van het interieur met uitzicht op het park

Wonen in villapark
De ontwikkeling maakt onderdeel uit van een cultuurhistorisch waardevolle omgeving. Met haar statige villa’s en brede lanen behoort het Van Stolkpark tot één van de oudste en fraaiste villawijken van Den Haag. De inpassing van zowel het gebouw als de tuin, als waardevol onderdeel van dit beschermde stadsgezicht, is voor de gemeente uitgangspunt van de herontwikkeling.

De landschapsarchitecten van RROG hebben voor Elion Park een klassiek tuinontwerp gemaakt passend in deze waardevolle omgeving. De private zone voor de villa wordt ingericht als een statige groene voortuin, die onderdeel is van de tuinenreeks van het gehele park. Op de grens van openbaar en privé wordt een vormgegeven hekwerken (gietijzer) geplaats. Hierin wordt de toegang naar de woning vormgegeven door middel van gemetselde penanten met een poort. De achtertuin wordt in aansluiting op het Van Stolkpark vormgegeven als een landschappelijke Engelse tuin.

Situatie en tuin Elion Park

Impressie parkzijde Elion Park

Wonen in een landhuis
Het gebouw is ontworpen als een landhuis. De entree ligt aan de voorzijde en toont zich op formele manier aan de straatzijde. Door het gebouwvolume te schakelen wordt een schaalverkleining zichtbaar gemaakt ten opzichte van het grootschalige (voormalige) verzorgingstehuis op deze kavel. Aan de achterzijde van het gebouw krijgt het landhuis een bordes van waaraf de tuin toegankelijk wordt gemaakt.

Zorgvuldige uitgewerkte architectuur bevestigd het hoogwaardige karakter van Elion Park. De naadloze detaillering en strenge harmonie van lijnen scheppen een gevoel van evenwicht, schoonheid en rust. Grote kamerhoge glasoppervlaktes, van bijna 3 meter, eigentijds gezet in extraslanke donkeraluminium kozijnen, geven de twee- en driezijdig georiënteerde appartementen veel licht, lucht en gevoel van ruimtelijkheid. Binnen en buiten vallen samen.

Impressie Elionpark aan de Duinweg

Comfortabel en duurzaam
Elion Park wordt comfortabel en duurzaam. De woningen zijn gasloos en voldoen aan de normen van BENG. Met een bodem WKO die zorgt voor LT vloerverwarming en vloerkoeling en CO2 gestuurde mechanische balansventilatie met warmteterugwinning. Het landgoed zal worden gerealiseerd door Bakels + Ouwerkerk Bouwgroep.

Impressie dakterras penthouse Elion Park