Verkoop tweede fase HARMONIE Capelle aan den IJssel gestart

Datum
3 mei '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie Waterwoningen in HARMONIE Capelle a/d IJssel
Artikel —

De verkoop van de tweede fase in HARMONIE is gestart. Vanaf nu kun je je hier inschrijven op een van de 40 stadswoningen, herenhuizen, park- of waterwoningen. Om een goede indruk te krijgen van de verschillende woningen zijn een 4-tal filmpjes gemaakt waarin architect Sebastiaan Jansen en ontwikkelingsmanager Ralph Muller van Blauwhoed de plannen toelichten. De inschrijving voor deze bijzondere woningen in een prijsklasse van €475.000,- tot €615.000,- sluit op dinsdag 11 mei om 12.00 uur.

KOW heeft samen met RROG de HARMONIE ontworpen volgens ons concept van natuurlijk. stedelijk. leven. waarin natuur en ontmoeten belangrijke thema’s zijn. Nu bestaat de wijk Hoven II nabij het centrum van  Capelle aan den IJssel nog uit 12 identieke na-oorlogse portiekflats. In de metamorfose van HARMONIE worden door Blauwhoed en Stebru twee flats gerenoveerd en worden 10 flats vervangen door een mix van verschillende types eengezinswoningen en appartementen die zorgen voor meer balans in de wijk.

HARMONIE impressie overview

Parkachtig wonen met een stedelijk randje
De oorspronkelijke stedenbouwkundige opzet van De Hoven II met grootschalige en anonieme woonblokken- en parkeerhoven is met HARMONIE radicaal veranderd. In de nieuwe opzet komen verschillende stedenbouwkundige zones met verschillende bouwblokjes in een groene en waterrijke omgeving. In deze parkachtige openbare ruimtes staat ontmoeten en leven in een natuurlijke omgeving centraal.

Toelichting Sebastiaan Jansen op het plan HARMONIE

Eén architectonisch ensemble
De HARMONIE vormt één architectonisch ensemble. Alle woningen zijn door KOW ontworpen met één materialenpalet en een ’toolbox’ met stijlelementen. Door deze materialen en stijlelementen bij iedere woonvorm en sfeergebied op een ander manier toe te passen ontstaat een zeer divers beeld die tegelijk een sterke samenhang en eenheid vertoont. De stedenbouwkundige zones en stroken worden afgerond met in-het-oog springende kopwoningen en hoogteaccenten waarmee de wijk haar nieuwe identiteit etaleert naar de omgeving.

Stadswoningen
De 15 ruime stadswoningen liggen aan de ‘stedelijke rand’ van de Fluiterlaan en zijn ideaal voor grote gezinnen of een werkplek aan huis. Er zijn woningtypen met drie woonlagen met een oppervlakte vanaf ca. 117 m² met 4 slaapkamers. Maar ook woningen van 4 woonlagen en 185 m² met maar liefst 6 slaapkamers en een extra badkamer. Alle stadswoningen hebben een tuin en een eigen parkeerplek in de parkeergarage. Bekijk hier het filmpje over de stadswoningen.

Impressie Stadswoningen in HARMONIE Capelle a/d IJssel

In de groene woonomgeving van het achterliggende binnengebied de ‘parkweide’ bevinden zich de luxe herenhuizen en parkwoningen. De fraaie waterwoningen liggen aan in deelgebied de ‘waterweide’ met een grote vijver in aansluiting op de bestaande singel. De vijver is functioneel als waterberging en versterkt de parkachtige en natuurlijke uitstraling.

Herenhuizen
Centraal in de wijk liggen 12 luxe herenhuizen in het groen. Woonoppervlaktes variëren van ca. 130 tot 150 m². Alle herenhuizen hebben drie slaapkamers en een ruime zolder. De woningen hebben een ruime tuin op het zuidoosten en de auto staat veilig in de parkeergarage, uit het zicht. De bijzonder architectuur met doorlopende kaders, geïntegreerde PV-panelen en circulaire materialen maken de woningen uniek en voornaam. Bekijk hier het filmpje van de herenhuizen.

Impressie Herenhuizen in HARMONIE Capelle a/d IJssel

Parkwoningen
Woon je het liefst in een groene, rustige omgeving? De 9 ruime Parkwoningen staan met de voorzijde aan het park. Aan de achterzijde hebben de woningen een ruime privétuin waar bij sommigen de auto onder de carport geparkeerd wordt. Dit is wonen met het ultieme binnen-buiten gevoel. En met woonoppervlakten van ca. 135 tot 150 m² is er ruimte genoeg. Alle typen hebben een ruime living met open keuken op de begane grond, drie ruime slaapkamers op de eerste verdieping en een zelf in te delen ruimte op de bovenste verdieping. Het filmpje over de parkwoningen vind je hier.

Impressie Parkwoningen in HARMONIE Capelle a/d IJssel

Waterwoningen
Bijzonder van architectuur en schitterend gelegen aan de waterpartij van Harmonie zijn de 4 Waterwoningen. Deze woningen zijn een klasse apart. Woonoppervlakten variëren van ca. 135 tot maar liefst 170 m². Aan de tuinzijde bevindt zich een zeer ruime woonkamer met open keuken. De eerste verdieping bestaat uit drie of vier slaapkamers en de badkamer. De bovenste verdiepingen bieden plaats aan een forse bergruimte of een kamer met grote dakkapel waar je een ideale werkplek kan creëren. Je auto parkeer je uit het zicht in de overdekte parkeergarage. Kijk hier hoe wonen genieten wordt.

Impressie Waterwoningen in HARMONIE Capelle a/d IJssel