Voorontwerp Brede School Weespersluis vastgesteld

Datum
1 aug '18
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Impressie entreezijde Brede School Weespersluis (oostzijde) Fase 1
Artikel —

Het voorontwerp van KOW voor Brede School Weespersluis is recentelijk door de gemeente en de betrokken onderwijsinstellingen vastgesteld. De Brede School wordt een integrale voorziening voor onderwijs, sport en buurt in de ‘fin-de-siècle’ stijl van de nieuwe wijk Leeuwenveld en Weespersluis.

KOW heeft een ontwerp gemaakt met in het midden de gemeentelijke sporthal, die als het ware is ‘ingepakt’ in de rest van het gebouw. Hier komen ook ruimtes voor- en vroegschoolse educatie, buitenschoolse opvang, een ruimte voor handbalclub We Have en een buurtkamer. Aan de voorzijde komt een openbaar speelplein waar kinderen uit de wijk ook na school kunnen komen spelen. Aan beide zijden van de sporthal komt een school; rechts de Nieuwe Jozefschool van ASKO, links een nieuwe combinatieschool van Spirit en Talent Primair.

Gebouwdeel Brede School met BO Spirit/Talent Primair

Plattegrond begane grond met uitbreiding 2e fase (roze)

De Brede School is voorbereid op de demografische groei van de nieuwe wijk en wordt in 2 fases ontwikkeld. In het ontwerp is rekening gehouden met een uitbreiding met 18 extra lokalen. De komende tijd wordt het ontwerp verder uitgewerkt en uitvoeringsgereed gemaakt. De geplande start bouw van de 1e fase is na de zomer van 2019, de geplande oplevering eind 2020.

Buurtbijeenkomst
Op donderdagavond 13 september is er een informatiemarkt over de brede school, bedoeld voor (toekomstige) bewoners van Leeuwenveld en Weespersluis. Aanmelden kan via: weespersluis@weesp.nl.

Impressie westzijde (sporthalzijde) Fase 1

Impressie westzijde met uitbreiding in Fase 2