Woningen Banneplein Amsterdam Noord binnenkort in de verkoop

Datum
10 feb '17
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

Samenwerkingsverband Banne Binnen CV (AM en woningstichting Rochdale) werkt aan de realisatie van het project ´Banneplein´ aan de IJdoornlaan. Binnenkort gaan de door KOW ontworpen studio’s en 2-en 3-kamer appartementen (225 stuks) en grondgebonden eengezinswoningen (26 stuks) in de verkoop.

De opzet van de gevariëerde, uit 6 bouwdelen bestaande, ontwikkeling is dat deze door het aanbrengen van groene verbindingen vanaf de IJdoornlaan aansluiting vindt bij de groene parkachtige omgeving van de Banne.

De plint in de gevarieerde woonblokken is enerzijds een voortzetting van de huidige bebouwing van de Kadoelenbreek en het Banne Centrum en anderzijds kent elk van de 6 bouwdelen haar eigen karakteristieke en herkenbare aansprekende identiteit. De verschillende bouwdelen variëren in hoogte (3 tot 8 à 9 bouwlagen) en kennen elk een eigen kenmerkende dakbeëindiging in de bovenste bouwlagen. Uiteindelijk ontstaat er een gevarieerd wensbeeld.

De zijde aan het Banneplein heeft een zachte uitstraling en is zowel op het zuiden georiënteerd als gelegen aan groene zone welke de Banne grotendeels doorkruist. Vanwege deze ligging zullen aan deze zijde de balkons worden gesitueerd. De noordzijde langs de IJdoornlaan heeft een meer stenige uitstraling. Door de gebouwen in hoogte te laten verspringen ontstaan zichtlijnen en verbindingen vanuit het Banneplein naar de IJdoornlaan.

Voor het parkeren van de auto worden de parkeerplaatsen deels aangebracht onder de verschillende bouwdelen (appartementen-gebouwen) en deels in de openbare ruimte langs de IJdoornlaan en Banneplein. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van het bestaande hoogteverschil tussen de IJdoornlaan en Banneplein.

Geïnteresseerd in één van de woningen? Kijk dan op de site http://www.banneplein.nl/banneplein/

Op de onderstaande afbeeldingen: 1. Impressie overview project aan de IJdoornlaan, 2. Grondgebonden woningen Blok 2 en appartementen Blok 1 aan het Banneplein, 3. Impressie appartementen middengebied Blokken 3A en 3B vanaf het Banneplein

BinnneBanne DO Overv 02 2017 02 verkl BinnneBanne DO Blok1 2 01 2017 04 verkl BinnneBanne DO Blok3A 3B 01 2017 04 verkl