Woon/zorggebouw Cello Salvador Allendelaan Den Bosch in uitvoering

Datum
8 apr '19
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Zuidwest achterzijde Nieuwbouw Salvador Allendelaan in uitvoering
Artikel —

Het logeergebouw van Cello aan de Salvador Allendelaan in Den Bosch was verouderd en werd hoofdzakelijk in het weekend gebruikt. KOW heeft voor de locatie een vervangend woon-/ zorggebouw ontworpen met doorgroeimogelijkheden voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Aannemer Peters Bouw en Onderhoud is zo goed als klaar met het casco. Volgens planning wordt de nieuwbouw aan Salvador Allendelaan in juli opgeleverd en per september in gebruik genomen.

Geveldetail Nieuwbouw Salvador Allendelaan in uitvoering

Het plan bestaat uit 24 studio’s voor drie vormen van wonen en zorg;
Fase 1, op de verdieping: groepswoning met trainingsmogelijkheden gericht op ontwikkeling van vaardigheden en vergroten van zelfstandigheid,
Fase 2, op de begane grond aan de achterzijde: studio-wonen als doorgroeimogelijkheid na training en,
Fase 3, op de begane grond aan de straatzijde: doorstroommogelijkheden voor jongvolwassen met een lichte tot matige verstandelijke beperking naar een (meer) permanente woonplek.

De drie clusters bestaan elk uit acht studio’s met eigen sanitaire voorzieningen en een gemeenschappelijk woonruimte. Afhankelijk van de zelfstandigheid is in deze ruimte ook een kookgelegenheid opgenomen. De studio’s in Fase 3 hebben een eigen buitenruimte, de overige fases beschikken over een gemeenschappelijke buitenruimte.

Het gebouw is toekomstbestendig en kan eenvoudig worden uitgebreid of worden omgebouwd tot appartementen en/of studentenunits.

Impressie mogelijke uitbreiding Nieuwbouw Salvador Allendelaan met extra verdieping