KOW ontwerpt IKC De Bataaf in Tiel

Datum
16 nov '17
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

KOW heeft in opdracht van de gemeente Tiel een nieuw integraal kindcentrum in de uitbreidingswijk Passewaaij ontworpen. IKC De Bataaf gaat met 2.000 m2 BVO plaats bieden aan basisschool de Bataaf, kinderopvang KaKa, een gymzaal (geëxploiteerd door Sportplaza) en de wijkvereniging.

De verschillende gebruikers gaan intensief samenwerken en maken gezamenlijk gebruik van de ‘place to be’, het ontmoetingshart van het IKC. Basisschool de Bataaf krijgt de ruimte om haar nieuwe klasloze onderwijsconcept te implementeren.

Ons ontwerp voegt zich aan de noordzijde langs het historische lint van de Passewaaijse Hogeweg. Aan de zuidzijde sluit het gebouw aan op het aanwezige park in de woonwijk Passewaaij. Het gebouw wordt all-electric uitgevoerd en gaat voldoen aan de eisen van frisse scholen klasse B. Het ruime speelterrein sluit aan op het park en wordt ingericht volgens de principes van natuurlijk spelen.

Op de onderstaande afbeeldingen: 1. Impressie noord-westzijde, 2. speelplaats, 3. interieur klasloos onderwijs, 4. indeling plattegronden

IKCBataaf201709 Impres Gevel 04verkl IKCBataaf201709 Impres Binnenplaats 01verkl IKCBataaf201709 Impres Interieur 02verkl IKCBataaf201709 indeling 01verkl