2e fase plan Vijverhof van start

Datum
25 okt '19
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie Bruggebouw met daarachter het Entreegebouw in plan Vijverhof in Den Haag
Artikel —

Vorige week heeft de verkoop en de start bouw plaatsgevonden de appartementsgebouwen ‘Entreegebouw’ en ‘Bruggebouw’, de tweede fase in plan Vijverhof. De twee gebouwen zijn door Ten Brinke Slot Projectontwikkeling verkocht aan Altera Vastgoed. Altera zal beide gebouwen aan haar beleggingsportefeuille toevoegen. De oplevering van de door KOW ontworpen woonblokken staat gepland voor de zomer van 2021.

Het Entreegebouw van 8 bouwlagen omvat 56 appartementen en twee commerciële ruimtes van totaal 235 m². Het Bruggebouw met 10 verdiepingen wordt gebouwd over de entree van Q-Park Laakhaven en telt 99 appartementen. De complexen worden voorzien van zonnepanelen en de woningen worden collectief aangesloten op het Haagse warmtenet. De huurappartementen variëren in omvang van 48 m2 tot 82 m2 en zijn vooral bedoeld voor young professionals.

Overview plan Vijverhof met links de Leemanstoren, rechts het Poortgebouw en het Entreegebouw in het midden

Plan Vijverhof
De nieuw te bouwen appartementencomplexen vormen samen met de Leemanstoren het door KOW ontworpen plan Vijverhof. Het project, vlakbij station Hollands Spoor en de Haagse Hogeschool, biedt een optimale mix aan groen, stedelijke dynamiek met voorzieningen en faciliteiten. Met de Q-Park parkeergarage onder het plein met de vijver en winkelcentrum Megastores op loopafstand.

De stoere architectuur van plan Vijverhof past goed in de grootstedelijke omgeving van de Nieuwe Laakhaven. De Leemanstoren en het Entreegebouw zijn in eenheid ontworpen in  hetzelfde gevelritme, met dezelfde materialen en kleuren. Het Bruggebouw langs de bezit dezelfde kloekheid en sluit qua materiaal, kleur en horizontale geleding aan bij de het gebouw van de Haagse Hogeschool.

Plan Vijverhof kent twee fasen. In juni is de eerste fase opgeleverd; de 70 meter hoge Leemanstoren met 481 studentenwoningen voor DUWO. De tweede fase omvat de bouw van de twee woongebouwen door aannemer Ten Brinke Bouw BV.