71 keer landschapsgebonden wonen in Broek Noord Hengelo

Datum
14 jul '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie Aan het Pad Broek Noord
Artikel —

Aan het Pad Broek Noord wordt een bijzondere woonbuurt, een unieke aanvulling op de bestaande wijk én Hengelo als stad. Hier woon je mét het landschap en met elkaar.

De buurt bestaat uit 4 verschillende zones die met elkaar in relatie staan, met Het Pad als de ruggengraat van het gebied. De sfeer is landelijk en ontspannen en de bebouwing bestaat uit losse volumes in het groen. De privétuinen zijn ruim en hebben een haag of begroeid hekwerk als afscheiding.

Impressie overview Aan het Pad Broek Noord Hengelo

KOW heeft voor opdrachtgever BPD en bouwer Hegeman architectonische invulling gegeven aan het stedenbouwkundig plan van SVP en 71 ‘landschapsgebonden’ woningen ontworpen. Het ontwerp voor het landschap wordt verder uitgewerkt door RRog stedenbouw en landschap.

Bebouwing met natuurlijke uitstraling
De architectuur van ‘Aan het Pad’ heeft een natuurlijke uitstraling en vindt in stijl zijn balans tussen traditioneel en vernieuwend. Met natuurlijk materiaal gebruik en vloeiende overgangen tussen binnen en buiten door terrassen, veranda’s en grote raampartijen.

Impressie Aan het Pad Broek Noord

In het plan komen rijwoningen, vrijstaande woningen, 2 onder 1 kapwoningen en ‘specials’. Deze woonhuizen hebben een opvallende en meer bijzondere uitstraling en markeren de belangrijke plekken in het woonlandschap, zoals de ‘entreewoningen’ en het ‘poortgebouw’ aan de randen van de buurt.

Op de hoogte blijven van deze ontwikkeling? ga dan naar de projectsite van ‘Aan het Pad’ 

Impressie straatbeeld ‘Aan het Pad’ Broek Noord Hengelo