Hoogtepunt op de Pieter Braaijweg Amsterdam

Datum
13 jul '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Vlag in top bij bedrijfsgebouw Pieter Braaij
Artikel —

KOW heeft aan de Pieter Braaijweg, tussen Ringweg Zuid en de binnenhaven een bijzonder bedrijfsgebouw ontworpen. Vorige week donderdag was de feestelijke viering van het hoogste punt, samen met de opdrachtgever Noom & Zoon, aannemer Bebouw Midreth en de adviseurs Aveco de Bondt en DLVD.

Hoogste punt Pieter Braaijweg juli 2020

De architectuur straalt kracht en eenvoud uit, met open- en gesloten vlakken. Door de gevel van de middelste laag uit te voeren in geperforeerd staal krijgt het gebouw door de dag heen steeds weer een nieuw aanblik. ‘s Nachts fungeert het als een lampion met honderden kleine gaatjes, overdag ventileert de gevel het parkeerdek.

Bedrijfsgebouw Pieter Braaij ‘by rainy day’

In het gebouw met 1.300 m2 bedrijfsruimte en 570 m2 hoogwaardige kantoorruimte wordt straks via de oprit tussen de twee functie op de eerste verdieping geparkeerd. Op deze manier is het maximale vloeroppervlak uit de bouwenveloppe gehaald. Het duurzame bedrijfsgebouw is demontabel, flexibel en energiezuinig met een bodem WKO, lage temperatuur vloerverwarming, PV-panelen en een slim ventilatie-systeem, goed voor een EPC van 0,15!

Bedrijfsgebouw Pieter Braaij ‘at night’

Duurzaam bedrijfsgebouw Pieter Braaij is demontabel, flexibel en energiezuinig