Alleen maar blije gezichten bij de bouw van ‘KC Aan de Oosterplas’

Datum
29 aug '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Vincent Bosma (midden) en Menno Voss (rechts) in de film van Burgland over KC Aan de Oosterplas. KOW
Vincent Bosma (midden) en Menno Voss (rechts) in de film van Burgland over KC Aan de Oosterplas
Artikel —

“het is een feestje om hier aan mee te mogen doen”, zegt Vincent Bosma (directeur KC aan de Oosterplas) over de samenwerking met het ontwerpteam en de aannemer.

KOW heeft samen met de adviseurs Van de Laar (constructie), Klictet (installaties) en ZRi (bouwfysica) het nieuwe kindcentrum voor onderwijsstichting ATO ontworpen. Het wordt een centrum voor onderwijs, opvang, sport en buurt van 3.800 m2 bvo, waarin naast twee basisscholen, een kinderdagverblijf ook een sporthal met een buurtfunctie komt.

De bouw van kindcentrum Aan de Oosterplas in Den Bosch zit in de eindfase. In het filmpje van Burgland Bouw vertellen Vincent Bosma en Menno Vos (architect bij KOW) over het duurzame ontwerp en de onderlinge samenwerking.

Menno Voss: “het is een heel flexibel gebouw. Door de kolommenstructuur kan de indeling voor klassikaal onderwijs in de toekomst eenvoudig worden aangepast naar een meer open leeromgeving voor ‘klasloos’ onderwijs, of omgekeerd.” Daarbij is het gebouw door de toepassing van 240 zonnepanelen en een luchtwarmtepomp zelfvoorzienend en voldoet het aan de criteria van Frisse Scholen.

“De samenwerking met Burgland is perfect”, aldus een tevreden Menno Voss. Het kindcentrum wordt volgens planning met de herfstvakantie opgeleverd.