Centre Court Den Haag: klaar voor een tweede leven

Datum
26 aug '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Bestaande situatie Centre Court met gestippeld de 2-laagse opbouw. KOW
Bestaande situatie Centre Court met gestippeld de 2-laagse opbouw.
Artikel —

KOW heeft in opdracht van CBRE en Bouwinvest een opbouw van twee verdiepingen boven op het bestaande gebouw ontworpen. Daarmee werd 1.800 m2 aan extra kantoorruimte gecreëerd.

“Toen de huurder vertrok uit de zuidelijke toren van het Centre Court-complex, kwam er in één klap 8.000 m² aan aantrekkelijke kantoorruimte vrij. Tenminste, in potentie,” vertelt Jan-Willem Kos, senior asset manager bij Bouwinvest in de video van CBRE. “Het pand en de locatie waren fantastisch, maar het interieur en de duurzaamheid hadden een upgrade nodig. Ook wilden we de verhuurpotentie verhogen door vierkante meters toe te voegen. Op deze drie punten – interieur, vierkante meters en duurzaamheid – zijn we aan de slag gegaan.”

Om geen aanpassingen te hoeven doen aan de bestaande constructie heeft KOW in nauwe samenwerking met constructeur Royal HaskoningDHV een lichte opbouw ontworpen; een stalen constructie met een glazen vliesgevel en houtskeletbouw elementen. De uitdaging was er voor uitvoerder Heembouw: het op hoogte krijgen van 200.000 kg staal in een binnenstedelijk gebied.

Nieuwe situatie met 2-laagse opbouw

Het uiteindelijke resultaat mag er zijn. Met veel gevoel voor detail en modern vakmanschap zijn de extra verdiepingen toegevoegd aan het door KOW ontworpen complex uit 2000. Alsof het altijd al zo was bedoeld.

Klik hier voor de ‘case studie’ over het futureproof maken van Centre Court op de site van CBRE met het onderstaande filmpje.