Anterieure overeenkomst Gemeente Hillegom en Stek voor project Graaf Janlaan

Datum
10 feb '24
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Overview ontwikkeling Graaf Jan
Artikel —

Gemeente Hillegom en Woonstichting Stek hebben op 9 februari een anterieure overeenkomst getekend voor het project Graaf Janlaan en omgeving. In de overeenkomst staan afspraken over onder andere het aantal woningen en de balans parkeren en groen.

Impressie ontwikkeling Graaf Janlaan Hillegom

Prettig wonen
Stek, de gemeente Hillegom en Architectenbureau KOW hebben een plan gemaakt met balans tussen wonen, parkeren en groen. De herstructurering levert 4.000 m2 extra openbaar gebied op. Meer gezamenlijk groen is het vertrekpunt voor de inrichting van openbare ruimte. Een groene route koppelt de twee terreinen aan de Graaf Janlaan, dat een woonerf wordt. Zo ontstaat een veilige zone voor langzaam verkeer en spelende kinderen.

Stedenbouwkundig concept Graaf Janlaan

Duurzame nieuwbouw
In het project bestsaat uit het gebied: de Graaf Janlaan, Frederik Hendriklaan, Juliana van Stolberglaan en Willem de Zwijgerlaan in Hillegom-West. In de nieuwe opzet komen er vijf woongebouwen waarin zowel drie- als tweekamerwoningen komen. De appartementen zijn energiezuinig en sluiten aan op de woningbehoefte die er in de regio is. Naast sociale huurwoningen komen er ook ongeveer 34 appartementen met een middeldure huur.

Programma ontwikkeling Graaf Janlaan


Verschillende soorten woningen

De gemeente Hillegom maakt verschillende soorten woningen mogelijk: koop of huur, klein of groot, geschikt voor starters, senioren of arbeidsmigranten. Die huizen komen zoveel mogelijk in de dorpskern, want Hillegom is trots op de bollengronden. Bij de bouw is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Zo werkt de gemeente met oog voor de toekomst aan een mooie en veilige omgeving met veel groen.

Schema interne ontsluiting appartementen Graaf Janlaan

Zorgvuldig voorbereiden
Projecten van deze omvang hebben een lange voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan het herhuisvesten van alle huurders uit de bestaande 120 woningen. Of het zorgen voor alternatieve nestplekken voor zwaluwen en vleermuizen. Hiervoor hebben de omwonenden meegewerkt aan het ophangen van extra nestkasten. Naar verwachting worden de bestaande gebouwen in de loop van dit jaar gesloopt en start BAM begin 2025 met de bouw van de 160 nieuwe appartementen. Als alles volgens plan verloopt worden de woningen in 2026 verhuurd.

Impressie ontwikkeling Graaf Janlaan Hillegom