Benno de Jong naar KOW

Datum
27 jan '22
Categorie
Alle categorieën
Organisatie KOW
Artikel —

Benno de Jong is 2022 gestart als bureaucoördinator bij KOW. Benno heeft jarenlange ervaring in de architectuur en bureaumanagement.

“De ervaring en veelzijdigheid van Benno dragen bij aan de ambitie van KOW het bureau verder te professionaliseren. Benno is een echte verbinder, werkt graag samen aan uitdagende projecten en doelstellingen. Als teamspeler stimuleert hij collega’s het beste uit zichzelf te halen. En natuurlijk is hij een prettige persoonlijkheid om in het team te hebben. We zijn heel blij met zijn komst.” aldus René Buur. Het KOW directieteam bestaat daarmee nu uit René Buur (algemeen directeur), Sebastiaan Jansen (creatief directeur) en Benno de Jong (bureaucoördinator).

Pieter Sitsen, voormalig partner bij KOW, draagt zijn functie als bureaucoördinator over aan Benno. Pieter heeft de afgelopen 10 jaar het bureau mede opgebouwd tot waar het nu staat. Pieter blijft bij het bureau betrokken als adviseur op het gebied van transformaties en restauraties en werkt de komende tijd nog mee aan een aantal bijzondere transformatieopgaven.

Benno de Jong: “Verbinden en samenwerken boeit mij enorm. In je eentje ben je vaak sneller, maar samen kom je veel verder. Ik wil vooral samen met leuke mensen mooie dingen maken en architectuur waarmaken. Daar zijn ze bij KOW écht goed in.”

KOW werkt op dit moment aan een aantal toonaangevende projecten en innovaties, zoals de herontwikkeling van het KPN-testcenter in Den Haag, een langer thuiswonen concept in een voormalig klooster en grootschalige houten woongebouwen. De organisatie groeit en met de komst van Benno de Jong investeert KOW in de verdere uitbouw en professionalisering van de dienstverlening.

Over KOW
KOW ontwikkelt antwoorden op de ruimtelijke vragen van vandaag én morgen. Met 40 ervaren architecten en modelleurs werken wij vanuit Den Haag en Eindhoven aan veel verschillende en uitdagende projecten waarin wij onszelf uitdagen om de balans tussen de menselijke natuur en verdergaande verstedelijking te herstellen. Door vernieuwende, duurzame en energieleverende gebouwen te ontwikkelen waar mensen zich fijn voelen en fysiologische voordelen ervaren.

Natuurlijk.Stedelijk.Leven.
Omdat de verstedelijking in de wereld steeds sneller en verder gaat, zijn we als samenleving losgezongen van de natuur. Dit heeft veel consequenties voor ons welzijn, omdat de behoefte aan de natuur als basiskracht juist diep in mensen zit verankerd en een onderlegger voor geluk is. Om het leven in de stad te verbeteren, is het onze missie om ‘natuurlijk. stedelijk. leven.’ te onderzoeken en vorm te geven. We doen dit door ‘architectuur te ontwikkelen die voelt als een tweede natuur.’ Het is hierbij onze drive om ontwerpen te maken die bijdragen aan het welzijn van hun bewoners, bezoekers en gebruikers.

Het directieteam van KOW: Benno de Jong, Sebastiaan Jansen en René Buur