Bijzonder woonconcept voor herontwikkeling Sint-Jansklooster locatie in Den Haag

Datum
1 okt '19
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie De Passant, het glazen volume in herontwikkeling Sint Jansklooster
Artikel —

Vorige week dinsdag (26 september) mocht KOW de transformatie van het Sint-Jansklooster presenteren aan de buurt. Er waren maar liefst 78 mensen aanwezig om geïnformeerd te worden over dit ambitieuze plan. Het was een succesvolle avond. Veel mensen waren geïnteresseerd in dit bijzondere woon/zorgconcept aan de Treublaan.

Sebastiaan Jansen (KOW) en Andrea Stevers (Geste) lichten de transformatie van Sint Jansklooster toe

Opdrachtgever Geste heeft een woongebouw voor ogen waar meerdere doelgroepen samenwonen. Hiervan is een deel speciaal toegespitst op ouderen welke langer thuis kunnen blijven wonen door de sociale cohesie welke er gaat ontstaan binnen het gebouw. Gangen met pleintjes, een ruime woonkamer en de verschillende leeftijden onder de bewoners gaan dit versterken.

Bestaande en nieuwe situatie met rechts het Hofstad College en links planlocatie Sint Jansklooster

Het voormalige Sint-Jansklooster zal gesloopt worden. Er komt een nieuw gebouw dat binnen het ensemble en het scholengemeenschap een respectvolle plaats inneemt. In het ontwerp is gekeken naar de verhoudingen, hoogtes en kapvormen van de bestaande gebouwen. Ook de gevelthematiek is een afgeleide van de omliggende bebouwing.

Het geheel omsluit de oude kloostertuinen waar de bewoners straks in rust kunnen genieten van de flora en fauna. Vanaf de Treublaan is de kloostertuin te bezichtigen door de passant. Deze kijkt door een glazen volume, waar zich de gezamenlijke woonkamer bevindt, richting de groene oase.

Impressie appartementencomplex vanuit de oude kloostertuin