Bouw Leemanstoren start met tijdscapsule

Datum
19 mei '17
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Artikel —

Met het plaatsen van een tijdscapsule door de betrokken partijen is dinsdag 16 mei het startsein geven voor de bouw van de studententoren aan het Leemansplein in Den Haag. 

De door KOW ontworpen woontoren wordt met 23 bouwlagen 70 meter hoog en zal via DUWO onderdak gaan bieden aan 481 studenten. De toren is onderdeel van het door Ten Brinke Slot &  Plegt Vos ontwikkelde plan Vijverhof, waaronder nog twee woongebouwen vallen. In deze aangrenzende bebouwing worden 120 startersappartementen ontwikkeld.

En wat zat er in de tijdscapsule? Wethouder Joris Wijsmuller gaf een beeldje van Haagse Harry een reisje naar de toekomst, DUWO-directeur Antoine Fraaij vulde de tijdscapsule met een hedendaags studentenhuurcontract: het zogenoemde campuscontract. Jan Lintsen, lid van het College van Bestuur van de Haagse Hogeschool, droeg een sweatshirt met schoollogo bij voor de toekomst en Kitty Gort namens Ten Brinke Slot Projectontwikkeling en Plegt-Vos Bouwgroep een boekje over het ontstaan van het project.

Klik op onderstaande afbeelding voor koppeling naar het bericht op de site van Bouw en Uitvoering

ArtBU startLeemanstoren 20170517