Bouw Maestro gestart

Datum
20 aug '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Bouw Maestro gestart
Artikel —

De afgelopen maanden is het verzorgingshuis De Lozerhof in Zuidwest Den Haag circulair gesloopt in samenwerking met New Horizon en is Stebru aan de bouw van het 42.500 m2 grote woon- en zorgcomplex begonnen.

Van bestaand naar realisatie Maestro

Maestro wordt ontwikkeld door Stebru naar ontwerp van KOW en bestaat uit vier bouwdelen rond een gemeenschappelijke en groen binnenhof met in het totaal 386 woningen. Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft hiervan 123 appartementen gekocht bedoeld voor de middeldure verhuur en 136 intramurale zorgeenheden voor zorginstelling Saffier. De overige 127 (koop)woningen zijn gesitueerd in het markantste deel van Maestro; de 70 meter hoge toren. Geïnteresseerd in ‘betaalbaar of exclusief wonen aan de groene rand van Den Haag’? Ga dan naar https://woneninmaestro.nl/ en bekijk de beschikbaarheid.

Impressie overview Maestro in zuidwest Den Haag KOW

Impressie overview Maestro in zuidwest Den Haag

TWIN, KOW’s digitale tweeling, is vanaf de ontwerpfase tot en met de uitvoeringsfase bij dit project betrokken. Door het model vanaf de start al goed te structureren kon TWIN alle betrokken partijen goed inzicht geven in het bouwproces en -project.

Bart van den Broek, projectmanager bij TWIN: “Er is gesloopt tot een meter onder maaiveld. De 550 bestaande heipalen blijven zitten en zijn nauwkeurig in kaart gebracht en verwerkt in het 3D model. Op basis van deze gegevens is door constructeur S3 een palen- en funderingsplan voor het nieuwe complex gemaakt. De komende weken worden met vier heistellingen 540 betonpalen en 388 boorpalen de grond in geslagen en geboord. Daarna wordt de kelder van 20.000 m3 uitgegraven en kan de opbouw beginnen.”