Eindelijk een eigen plekje voor Oirschotse jongeren met een beperking

Datum
14 aug '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel Start bouw zorgvilla Parkzicht op de site van ED. KOW
Artikel Start bouw zorgvilla Parkzicht op de site van ED
Artikel —

In het artikel op de site van het Eindhovense Dagblad wordt verslag gedaan van de feestelijke start bouw van zorgvilla Parkzicht in Oirschot. “Elf jaar na het eerste plan is de schop nu echt de grond ingegaan. In de nieuwbouwwijk Ekerschot-Noord krijgen 24 jongeren hun eigen appartement waar ze onder begeleiding op zichzelf gaan wonen. De aannemer, het Gelderse Aannemersbedrijf Hennie Van Boven, verwacht het woonzorgcomplex volgende zomer op te leveren op Ekerschot-Noord, de nieuwbouwwijk aan de rand van Oirschot.”

Impressie gebied tussen de twee zorggebouwen. KOW

Impressie gebied tussen de twee zorggebouwen

KOW heeft in opdracht van Cello en twee verenigde ouderinitiatieven, S.T.E.R. Wonen en Stichting Ouderinitiatief Den Bongerd, het woonzorggebouw ontworpen. Villa Parkzicht bestaat uit een geschakeld 1-laags en 2-laags gebouw. In de drie bouwdelen komen drie woongroepen met elk acht bewoners. Alle jongeren krijgen een eigen appartement, met woon- en slaapkamer en delen een gemeenschappelijke ruimte en keuken. In twee woongroepen komt 24 uurszorg, één groep wordt beschermd wonen.

Plattegronden begane grond en verdieping met de 3 woongroepen

Menno Voss, architect bij KOW: “We wilde een plek maken die veilig en geborgen is maar ook deel uitmaakt van de Oirschotse gemeenschap. Villa Parkzicht is daarom naar binnen gericht met voldoende transparantie naar buiten. Het gebouw omsluit een tuin, waarvan een deel bestemd is voor een van de groepen en een deel gemeenschappelijk is. De andere groep op de begane grond heeft de tuin aan de voorzijde liggen waarbij extra aandacht voor privacy is. De groep op de verdieping krijgt een dakterras.”

Situatie woonzorgcomplex in Oirschot Ekerschot. KOW

Situatie woonzorgcomplex in Oirschot Ekerschot

Impressie binnengebied

Het woonzorggebouw krijgt een robuuste uitstraling aan de buitenzijdes en een open, transparante binnenzijde. Gebruikte materialen zijn onder andere baksteen en hout. Grote raamopeningen tot op de vloeren geven het gebouw een lichte en vriendelijke uitstraling. Bovendien worden de binnenruimtes op deze manier voorzien van veel daglicht, waardoor deze prettig zijn om te verblijven.

Bekijk de onderstaande dronebeelden van Theo Stevens van Stichting Ouderinitiatief Den Bongerd en volg de bouw via https://ster-wonen.nl/index.php/bouwontwikkeling