Bouw tweede fase De Zaete gestart

Datum
20 feb '17
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

Op 14 februari is officieel de bouw gestart van het tweede appartementengebouw in het door KOW ontworpen project De Zaete in Yerseke. Onder leiding van bouwbedrijf Van der Poel werd door wethouder Hans de Kunder, projectontwikkelaar Jan Sips en alle toekomstige bewoners een symbolische eerste houten paal geslagen. Het is de bedoeling dat dit tweede complex aan de Oosterschede met 21 appartementen over een jaar bewoond kan worden.

In het project is nog een derde woontoren voorzien. Onduidelijk is nog of hier gewone appartementen in komen of dat een bedrijf een woonzorgconcept ontwikkelt. De Wethouder heeft aangegeven dat het de gemeente niet per se om de drie woontorens te doen is, maar om het zogeheten ‘onthaal’. Deze multifunctionele ruimte zal deels dienst doen als vervanging van het oude dorpshuis De Zaete en wordt in combinatie met een restaurant als slotstuk van het project gebouwd.

Op de onderstaande afbeelding: 1. De eerste paal met op de achtergrond het eerste appartementengebouw, 2. Klik op de afbeelding voor koppeling naar het filmpje op YouTube met een impressie van de eerste toren.

DeZaet1epaal 2017 02 DeZaetYouTube2 2017 02