Novaform wint samen met KOW en RROG prijsvraag Spectrumlocatie Hoofddorp

Datum
15 feb '17
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

Op de locatie van het oude zwembad ‘het Spectrum’ mag Novaform Vastgoedontwikkelaars bv uit Eindhoven het project Sterkenburg gaan ontwikkelen. De gemeente Haarlemmermeer heeft de afgelopen maanden een prijsvraag voor deze locatie uitgeschreven. Na een eerste selectie bleven vijf teams over, waarbij de gemeente het plan Sterkenburg als beste heeft beoordeeld. In de gunningsbrief van de gemeente werd het plan omschreven als ‘zeer zorgvuldig, waarbij het samenspel van architectuur en inrichting openbare ruimte zorgen voor een hoge woonkwaliteit’.

Novaform heeft samen met KOW vestiging Eindhoven en RRog uit Amsterdam een integraal plan gemaakt, met bijzondere aandacht voor de openbare ruimte, een parkeeroplossing op maat en een variatie aan woningtypes. Het plan markeert de entree van de bestaande wijk Toolenburg. Het vormt een schakel in de overgang van deze suburbane woonwijk naar de stedelijkheid van Hoofddorp Centrum.

Inspiratie voor de ontwikkeling was de oorspronkelijke identiteit van het gebied. We hebben de aanwezigheid van een nieuwe sporthal ‘Het Spectrum’ gebruikt om een sportieve en gezonde buurt te maken. Dit komt naar voren in een autovrij openbaar gebied, met een groene en parkachtige ruimte, met een hardloopbaan en sport- en speelaanleidingen. Door het toevoegen van stadswoningen is er een Sportplein gemaakt, naast de horeca van de sporthal.

In het plan komen 55 woningen, verdeeld in stadswoningen, appartementen, rijwoningen en bijzondere hoekwoningen. De appartementen worden verkocht aan een belegger en worden verhuurd. Naar verwachting worden de overige woningen in de herfst van 2017 in verkoop gebracht.

Op de onderstaande afbeeldingen: 1. Impressie vanaf de Assemburg met links de sporthal en rechts appartementen en stadswoningen, 2. Impressie aan het Sporthof met de rijwoningen en de sporthal, 3. Impressie appartementen en stadswoningen aan de ‘Entree van Toolenburg’, kruising Altenburg – Assumburg,

ImpresSterkenburgBverkl ImpresSterkenburgDverkl ImpresSterkenburgAverkl