Bouw van de ‘bruggen’ Kop West Purmerend gestart

Datum
11 jan '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Start bouw ‘Pont Neuf’ (Kavel I op de voorgrond) en Ponte di Rialto’ (Kavel J)
Artikel —

Op Kop West in Purmerend heeft KOW voor Snippe Projecten twee appartementengebouwen ontworpen. Zoals alle ontwikkelingen op Kop West zijn ook deze twee projecten vernoemd naar een beroemde brug; de Parijse ‘Pont Neuf’ en ‘Ponte di Rialto’ in Venetië. Eind vorig jaar is HSB met de bouw ‘Pont Neuf’ begonnen en is ABB gestart met de uitvoering van Ponte di Rialto’.

Pont Neuf
Pont Neuf op Kavel I wordt een markant, vijfhoekig bouwblok van 5 en 8 lagen met 89 sociale huurwoningen. De woningen zijn gegroepeerd rond een verhoogd semi-open binnenhof, op een parkeerlaag met 43 parkeerplaatsen en ruimte voor 178 fietsen. De appartementen zijn gemiddeld 45 m2 groot en bij uitstek geschikt voor jongeren en alleenstaande ouderen. Het plan is door woningcorporatie Rochdale overgenomen die de appartementen ook zal gaan verhuren.

Impressie ‘Pont Neuf’ op kavel I Kop West Purmerend

Geluidbelasting
Als gevolg van de nabij gelegen snelweg A7 heeft de locatie aan de noordwestzijde een geluidsbelasting van 59 dB op de gevel. Het 8-laagse gedeelte bevindt zich aan deze zijde, als buffer naar het lagere gedeelte. De woningen aan deze zijde worden via een afgeschermde corridor ontsloten, met de buitenruimtes aan de zuidoost zijde van het binnenhof. De woningen in het lagere, 5-laagse deel hebben hun entree aan een galerij aan het binnenhof.

Ponte Rialto
Ponte Rialto op Kavel J wordt een al even markant en vijfhoekig gebouw met 61 middeldure koopwoningen in verschillende uitvoeringen. Het U-vormige gebouw rond het verhoogde binnenhof ontwikkelt zich van drie lagen aan de straatzijde naar vijf lagen aan de waterzijde, waar het met de voeten in het water staat. Voor het halfverdiept overdekt parkeren wordt gebruik gemaakt van parkeerliften waarbij twee auto
boven elkaar kunnen worden geparkeerd.

De woningen van beide ‘bruggen’ zullen medio 2022 worden opgeleverd.

Impressie watergevel Ponte Rialto

Impressie straatzijde Veld J Ponte di Rialto Kop West in Purmerend