Brede Nul-op-de-Meter School Weespersluis opgeleverd

Datum
10 feb '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Oplevering Brede School Weespersluis
Artikel —

Afgelopen maandag is in een witte wereld de Brede School Weespersluis opgeleverd. In opdracht van Gemeente Weesp heeft KOW het multifunctionele gebouw ontworpen in de klassiek beeldtaal van de nieuwe uitbreidingswijk. Het gebouw van 6.500 m2 biedt onderdak aan de scholen Weesperrijk en De Nieuwe Jozef, kinderopvang van Kind & Co, een buurthuis en een sporthal met tribune en kantine voor handbalvereniging HeHaVe.

Brede School Weespersluis met het deel van BS Weesperrijk

Het complex is duurzaam, gezond en toekomstbestendig. Zo is het gebouw flexibel en aanpasbaar ontworpen met dubbelgrondgebruik en gedeelde functies. De achter- en zijgevels van de scholen zijn voorbereid op een toekomstige uitbreiding van 1.400 m2, waarvoor de fundering al is aangebracht. Op het gebied van duurzaamheid is het gebouw zo energiezuinig dat de opbrengst gelijk is aan het verbruik: Nul op de Meter met een EPC van -0,2. Door onder andere gebalanceerde, CO2 gestuurde ventilatie voldoen de onderwijsruimtes aan de eisen van ‘Frisse School’ Klasse B.

De Brede School is één van de eerste energie neutrale scholen in Nederland. Om deze ambitieuze doelstelling te bereiken is de gemeente Weesp ondersteund met 2,15 miljoen euro subsidie uit het Kwaliteitsfonds van Provincie Noord Holland.

Centrale entree en trappenhuis met tribunetrap

Na 15 maanden bouwen hebben de aannemers Heddes, HIG en Verstappen Van Amelsvoort maandag de sleutels overhandigd aan de gebruikers. De scholen en de opvang gaan na de krokusvakantie open voor de kinderen, sporters en buurtbewoners moeten vanwege de corona-maatregelen nog even geduld hebben…

Oplevering Brede school Weespersluis