Virtuele 360 tour Basisschool De Bataaf in Tiel

Datum
9 feb '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Still uit de VR tour van De Bataaf, zelfstandig werken voor unit 2 en 3
Artikel —

KOW heeft in opdracht van de gemeente Tiel een nieuw integraal kindcentrum ontworpen in de Tielse uitbreidingswijk Passewaaij. Het IKC van 1.940 m2 BVO gaat onderdak bieden aan basisschool de Bataaf, kinderopvang Kaka, een gedeelde gymzaal en de wijkvereniging. IKC De Stater is op de laatste schooldag van 2020 door Burgland Bouw opgeleverd en helemaal klaar voor de kinderen wanneer die weer naar school toe mogen.

Still uit uit de VR tour van BS De Bataaf in Tiel

Basisschool De Bataaf gaat in het kindcentrum haar nieuwe klasloze unit-onderwijsconcept implementeren. Om de ouders en kinderen een idee te geven van hoe mooi hun nieuwe school is geworden heeft De Bataaf een interactieve virtuele toer laten maken door Periview, met informatie over de onderwijsmethodes van De Bataaf. Wij zijn enthousiast!

Still uit de VR tour van De Bataaf, de bibliotheek tussen unit 2 en 3

Place to be
Door in het gebouw de wijkvereniging en een gymzaal te integreren wordt IKC De Stater ook een belangrijk ontmoetingscentrum in- en voor de wijk. Met de ‘place to be’ als het hart van het gebouw, de plek waar het schoolteam, de vrijwilligers van de wijkvereniging en het team van de kinderopvang elkaar ontmoeten en de ruimte en voorzieningen delen.

Still uit de VR tour van De Bataaf, de ‘Place to Be’

Informele en eigentijdse uitstraling
De architectuur van het IKC heeft een informele en eigentijdse uitstraling met platte daken. De materialisatie van het exterieur is gebaseerd op aardse tonen, met natuurlijke producten zoals houten latten gevelbekleding en gemêleerd metselwerk. De buitenbergingen, fietsenstalling en parkeerafscheiding zijn meegenomen in het ontwerp als omsluiting van de speelpatio voor de kleinere kinderen.

Still uit de VR tour van De Bataaf, het ‘atelier’