Brugliggers over entree parkeergarage Vijverhof geplaatst

Datum
4 mei '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Plaatsen van de liggers over de entree van de parkeergarage Bruggebouw Vijverhof
Artikel —

Bericht van Theo Ragas, projectleider bij Ten Brinke, vanaf de bouwplaats plan Vijverhof in Den Haag: “Vandaag hebben we in Den Haag drie zware VMA liggers geplaatst. De balken zijn 1,80 x 1,00 x 24,00 m (bxhxl) en wegen ca. 110 ton per stuk. Een flinke onderneming met twee telekranen (650 en 750 tons). Het plaatsen verliep vlekkeloos, chapeau voor alle betrokkenen!”

KOW heeft voor Ten Brinke de appartementsgebouwen ‘Entreegebouw’ en ‘Bruggebouw’ ontworpen, de tweede fase in plan Vijverhof. Het Entreegebouw van 8 bouwlagen omvat 56 appartementen en twee commerciële ruimtes van totaal 235 m². Het Bruggebouw met 10 verdiepingen wordt gebouwd over de entree van Q-Park Laakhaven en telt 99 appartementen. De complexen worden voorzien van zonnepanelen en de woningen worden collectief aangesloten op het Haagse warmtenet. De huurappartementen variëren in omvang van 48 m2 tot 82 m2 en zijn vooral bedoeld voor young professionals.

Impressie Bruggebouw met daarachter het Entreegebouw in plan Vijverhof in Den Haag

Plan Vijverhof
De appartementencomplexen vormen samen met de Leemanstoren het door KOW ontworpen plan Vijverhof. Het project, vlakbij station Hollands Spoor en de Haagse Hogeschool, biedt een optimale mix aan groen, stedelijke dynamiek met voorzieningen en faciliteiten. Met de Q-Park parkeergarage onder het plein met de vijver en winkelcentrum Megastores op loopafstand.

De stoere architectuur van plan Vijverhof past goed in de grootstedelijke omgeving van de Nieuwe Laakhaven. De Leemanstoren en het Entreegebouw zijn in eenheid ontworpen in hetzelfde gevelritme, met dezelfde materialen en kleuren. Het Bruggebouw langs de bezit dezelfde kloekheid en sluit qua materiaal, kleur en horizontale geleding aan bij de het gebouw van de Haagse Hogeschool.

In juni is de eerste fase opgeleverd; de 70 meter hoge Leemanstoren met 481 studentenwoningen voor DUWO. De bouw van de tweede fase met de twee woongebouwen is vorig jaar oktober gestart, de oplevering staat gepland voor de zomer van 2021.

Overview plan Vijverhof met links de Leemanstoren, rechts het Poortgebouw en het Entreegebouw in het midden