Centrumplan Westwijk in Vlaardingen sportief geopend

Datum
27 jan '20
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Opening Erasmushal in Centrumplan Westwijk Vlaardingen
Artikel —

Vrijdagmiddag 24 januari zijn in Westwijk de nieuwe Erasmushal en de woningen officieel geopend door Waterweg Wonen en de gemeente Vlaardingen. Na het officiële moment met de wethouders Ivana Somers en Sebastiaan Nieuwland waren er optredens van IKC De Wereldwijzer en de verschillende sportverenigingen die de nieuwe sporthal gaan gebruiken.

Entree van de Erasmushal en fragment van de achtergevel appartementen en het dek op het dak van de sporthal

Centrumplan Westwijk
In opdracht van ontwikkelaar en bouwer Waal heeft KOW het ontwerp gemaakt voor het nieuwe sport- en wooncomplex ‘Centrumplan Westwijk’ aan de Dr. Wiardi Beckmansingel. Het plan omvat 46 appartementen, een sporthal van 2.000 m2 BVO, met in de plint horeca en commerciële ruimtes.

Energieneutraal
Het complex is gasloos en energieneutraal opgezet vanuit de passief-huis-methode, met een zeer dichte gebouwschil en elektrische stralingsverwarming. De opwekking van de benodigde energie verloopt via bijna 1.000 PV panelen op de daken van de sporthal en de appartementen.

Gevelbeeld van de appartementen aan de Dr. Wiardi Beckmansingel

Sociaal duurzame combinatie 
De 46 gelijkvloerse 3-kamerwoningen zijn in opdracht van Waterweg Wonen gebouwd voor sociale en actieve 55-plussers. De Erasmushal voldoet aan de NOC NSF C1 norm en kan in drie segmenten worden verdeeld. De dynamische vloer in de sporthal beweegt mee, waardoor de druk op enkels en knieën minder wordt en de kans op blessures wordt verkleind.

Energieneutraal door 1.000 PV panelen op het dak van de Erasmushal

Het icoon van Westwijk
Centrumplan Westwijk is onderdeel van het Actieplan Wonen, de woonvisie tot 2030 om van Vlaardingen een aantrekkelijke woonstad te maken. Volgens de gemeente Vlaardingen wordt de nieuwe Erasmushal ‘het icoon van de Westwijk’ en levert het complex een belangrijke bijdrage aan de revitalisatie van de na-oorlogse wijk.

Klik hier voor koppeling naar het bericht op de site van het AD

Overview plandelen in Centrumplan Westwijk