Confetti en carnaval bij eerste paal HARMONIE

Datum
22 apr '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Wethouder Maarten Struijvenberg (links), Phillip Smits (Blauwhoed) en Albert-Jan Moerman (Stebru) starten de bouw van HARMONIE
Artikel —

Een Antilliaanse drumband, bijbehorende danseressen, een wethouder, een confetti kanon en een heistelling, dat waren gistermiddag de ingrediënten voor de feestelijke start van de HARMONIE.

De betrokken partijen en nieuwe bewoners waren uitgenodigd om samen met wethouder Maarten Struijvenberg af te tellen, te proosten en met elkaar kennis te maken. De wethouder benadrukte de kracht van het project; elkaar kunnen ontmoeten in een parkachtige omgeving. “We hebben van veel Capellenaren gehoord dat daar behoefte aan is en de afgelopen twee jaar gemerkt hoe belangrijk dat is.”

Zomerse klanken bij de start bouw HARMONIE

Het team van Blauwhoed, Stebru, RROG en KOW hebben plan HARMONIE uitgewerkt tot buurt waar participatie logisch is en welzijn hoog in het vaandel staat. Een duurzame buurt, met ruimte voor water, spelen, ontmoeting, werken en de (deel-)economie. Met een architectuur die voelt als een tweede natuur in een omgeving met een hoge verblijfswaarde voor bewoners en bezoekers.

Samen met de toekomstige bewoners proosten op de start bouw

In de herontwikkeling van de na-oorlogse wijk komen 200 woningen in een mix van verschillende eengezinswoningen, appartementen en sociale huur appartementen voor Havensteder. Een mix die zorgt voor meer balans in de wijk.

Stedenbouwkundig plan HARMONIE met links- en rechtsboven de gerenoveerde flats

“We zijn begonnen met de bouw van een moderne, gemengde stadsbuurt, voor jong en oud”, zegt Sebastiaan Jansen, architect en partner bij KOW. “Vandaag hebben we dat gevierd met de toekomstige bewoners. We gaan er alles aan doen om voor iedereen een ‘Thuis in Harmonie’ te maken.”

Impressie Waterwoningen in HARMONIE Capelle a/d IJssel