De Spartaan in Profiel

Datum
29 okt '20
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Profiel oktober 2020 met De Spartaan
Artikel —

De door KOW ontworpen Spartaan prijkt op de cover van ‘Profiel’, het online magazine van het platform voor kozijn- en geveltechniek. In het magazine van oktober op pagina’s 14 en 15 een artikel over De Spartaan in Amsterdam West en de hoogwaardige raam- en gevelsystemen.

Laan van Spartaan is een nieuw woonwijk in Bos en Lommer met stads-sportief karakter, nét buiten de Ringweg A10. Het hart van de buurt bestaat uit nieuwe sportvoorzieningen met daaromheen grote en kleinere gebouwen met hoven, tuinen, appartementen, gezinswoningen en (buurt)voorzieningen.

In opdracht van BPD ontwierp KOW samen met Studioninedots het bouwblok ‘Hof van Spartaan’. Studioninedots ontwerpt het westelijk deel van het bouwblok en KOW ontwerpt het oostelijk deel met woontoren. In het Middenkavel worden totaal 270 woningen gerealiseerd. In het door KOW ontworpen complex komen 193 appartementen met woonoppervlak van 45 tot 139 m2 en 10 eengezinswoningen met woonoppervlak van 135 tot 140 m2. De woningen liggen rond een groen en kindvriendelijk binnenhof bovenop gebouwd parkeren. Aan de Jan van Galenstraat komen commerciële voorzieningen in de plint op de begane grond. Zo ontstaat hier samen met de voorzieningen in de Zuidoostkavel een levendig straatbeeld.

Het ontwerp kenmerkt zich onder andere door de grote glaspartijen en afsluitbare loggia’s, uitgevoerd in aluminium raam- en gevelsystemen van Aliplast. Hof van Spartaan wordt momenteel door UBA Bouw gebouwd, de geplande oplevering is medio 2021.

Artikel over Hof van Spartaan in vakblad Profiel