DHC bericht: “Nieuw Kijkduin: De creatieve transformatie van een kleine badplaats”

Datum
3 mei '18
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Artikel —

Artikel in de website editie van Den Haag Centraal (DHC) over het door KOW in samenwerking ontworpen bouwplan ‘Nieuw Kijkduin’. In het artikel vertelt KOW architect Sebastiaan Jansen over het ontwerpproces met verschillende architecten. Ondanks de verschillende stijlen moest de uitkomst wel in harmonie zijn met elkaar, onder andere door kleurgebruik. Sebastiaan Jansen in het artikel:

“Over kleur gesproken.” Jansen grijpt naar een potje zand met schelpen dat op tafel staat. “Dit is mijn kleurenkaart voor Kijkduin. Die neem ik altijd mee naar de welstandscommissie. De mensen daar vinden het wel komisch. “Heb je je potje zand weer bij je?,” vragen ze dan. “Maar ja, we hebben een enorme hoeveelheid materialen en dit maakt het in één klap duidelijk.”

NieuwKijkduin is een project van Boele & van Eesteren en FRED Real Estate Developers en is door KOW ontworpen in nauwe samenwerking met TconcepT, Jan des Bouvrie en Piet Boon Studio. Op de locatie van de huidige bebouwing tussen de boulevard en het Deltaplein worden gefaseerd ca. 200 koop- en huurappartementen, 17.000 m2 badplaatsvoorzieningen en een parkeergarage met ca. 600 parkeerplaatsen ontwikkeld.

Klik op de onderstaande afbeelding voor koppeling naar het gehele artikel.