Dorpshart Den Bergh in Soesterberg klaar voor oplevering

Datum
18 mrt '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Plan Den Bergh aan het Dorpsplein in Soesterberg (foto Van Bekkum)
Artikel —

Den Bergh wordt het nieuwe dorpshart van Soesterberg. Met ruimte voor horeca en maatschappelijke functies, maar ook een bijzondere plek om te wonen. Na 18 maanden bouwen wordt het centrumplan binnenkort door Van Bekkum opgeleverd.

KOW heeft voor opdrachtgever IJsselland Ontwikkeling en Bemog Projektontwikkeling een semi-gesloten bouwblok rond een atrium ontworpen met 40 luxere appartementen en penthouses.
Eigentijdse woningen met ruimte voor specifieke woonwensen. In de plint is plaats voor 950 m2 maatschappelijke- en commerciële voorzieningen met o.a. horeca aan het plein. Onder het gebouw komt een splitlevel parkeerkelder met 40 parkeerplaatsen.

Plan Den Bergh met balkons aan de zuidkant (foto Van Bekkum)

Integraal geheel
De luxere koopwoningen vormen een goede aanvulling op het te ontwikkelen aangrenzende blok met sociale huurappartementen van Portaal. De gemeente heeft bij de ontwikkeling van het dorpshart als randvoorwaarde meegegeven dat de beide gebouwen en de openbare ruimte één integraal geheel moet zijn.

Marechausseekazerne als inspiratie
KOW heeft zich laten inspireren door de Marechausseekazerne tegenover het dorpshart. De duidelijke ritmiek in de gevel en de hoge ramen beneden en de kleinere boven, komen terug in het ontwerp. Ook de doorgaande kap en het karakter van het dak zijn in het ontwerp van ‘Den Bergh’ terug te zien. Het gebouw wordt met duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen gebouwd die voor een natuurlijke uitstraling zorgen.

Duurzaam ontworpen
Er is in het ontwerp ruime aandacht besteed aan energie maar ook comfort en klimaat voor de bewoners. De appartementen worden ‘all electric’ en gasloos. De woningen worden verwarmd met elektrische radiatoren en een wtw-installatie. Voor het warme water wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp.

Plan Den Bergh is duurzaam en ‘all electric’