Wethouder feliciteert leerlingen met hun nieuwe Brede School

Datum
9 mrt '21
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Wethouder Astrid Heijstee met Rutger Slok de directeur van de Brede School Weesperrijk en Hans Ploeg bestuurder van Florente Basisscholen (foto Sanne Couprie)
Artikel —

Wethouder Astrid Heijstee was gister al vroeg op om medewerkers en leerlingen van De Nieuwe Jozef en Brede School Weesperrijk welkom te heten en te feliciteren met hun nieuwe school. Wethouder Heijstee: “Het is fijn om alle leerlingen op deze geweldige nieuwe plek welkom in Weespersluis welkom te heten. Naast dat het een prachtig gebouw is, is de Brede School één van de eerste energie neutrale scholen in Nederland. Er wordt in de school net zoveel energie opgewekt als verbruikt. Mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen reageren op hun nieuwe schoolgebouw.”

In opdracht van Gemeente Weesp heeft KOW het multifunctionele gebouw ontworpen in de klassiek beeldtaal van de nieuwe uitbreidingswijk. Het gebouw van 6.500 m2 biedt onderdak aan de basisscholen Weesperrijk en De Nieuwe Jozef, kinderopvang van Kind & Co, een buurthuis en een sporthal met tribune en kantine voor handbalvereniging HeHaVe.

Escheriaans trappenhuis in Brede School Weespersluis (foto Fred Tiggelaar)

Het complex is duurzaam, gezond en toekomstbestendig. Zo is het gebouw flexibel en aanpasbaar ontworpen met dubbelgrondgebruik en gedeelde functies. De achter- en zijgevels van de scholen zijn voorbereid op een toekomstige uitbreiding van 1.400 m2, waarvoor de fundering al is aangebracht. De de brede Nul-op-de-Meter heeft school is energieneutraal met een EPC van -0,2. Door onder andere gebalanceerde, CO2 gestuurde ventilatie voldoen de onderwijsruimtes aan de eisen van ‘Frisse School’ Klasse B.

Op het schoolplein wordt bewegend leren gestimuleerd met een interactieve spelzone van Yalp Memo. Met de 7 spelpilaren leren de kinderen spelenderwijs rekenen en samenwerken. De ronde speelvloer maakt de spelpilaren tot een eenheid, visualiseert de renroutes en prikkelt de fantasie van kinderen om nieuwe spelregels te verzinnen.

Schoolplein Brede School Weespersluis met speel/leertoestel ‘Yalp Memo’ (foto Sanne Couprie)