Een warme woning met een frisse uitstraling

Datum
19 dec '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Feestelijke oplevering van de gerenoveerde Henry Dunant flat in Zoetermeer
Artikel —

Eén van de grootste flats van Zoetermeer, de ‘Henry Dunant’ met 300 appartementen, heeft een grondige upgrade ondergaan en is vorige week aan Vestia opgeleverd.

In opdracht van Dura Vermeer Bouw Heyma heeft KOW het ontwerp verzorgt. De opdracht was om de typische jaren ‘70 flat te verduurzamen en een eigentijds karakter te geven waar bewoners trots op kunnen zijn. In het project zijn de bestaande houten puien aangepakt, de galerijhekken vervangen en is de CV-installatie gemoderniseerd. Alle woningen zijn van energielabel E naar B gegaan en voldoen weer aan de eisen van nu. Ook de uitstraling van de flat is enorm verbeterd.

Dennis Voskuil, architect bij KOW: “We hebben voor de Henry Dunant drie kleurenpaletten ontworpen voor de puien, de balustrade en de trappenhuizen. Hieruit is door de bewonersklankbordgroep de ‘groene variant’ gekozen.” Pieter Sitsen vult aan: “ik ben echt blij met het resultaat, ik hoor van de bewoners dat ze veel meer comfort ervaren en dat de flat er weer fris en chic uitziet. Daar doen we het voor!”

Galerijzijde Henry Dunantflat oude (boven) en nieuw situatie (onder)