Fijn Wonen met de buurt in Purmerend

Datum
6 dec '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Paneel inloopavond Tarwestraat. KOW
Paneel inloopavond Tarwestraat
Artikel —

Ook in Purmerend is de vraag naar sociale huurwoningen en woningen voor senioren groot. Om de druk op de woningmarkt te verlichten ontwikkelt Fijn Wonen in samenwerking met woonstichting Intermaris en KOW een wooncomplex met 21 appartementen speciaal voor deze doelgroep.

Modulair woningbouwconcept
Het complex op de invullocatie aan de Tarwestraat wordt ontwikkeld in het concept van Fijn Wonen. Een modulair woningbouwconcept waarbij losse elementen als vloeren, wanden en gevels in een gerobotiseerde woningfabriek worden gemaakt en op locatie worden geassembleerd. En dat gaat razendsnel; met een appartement per dag, inclusief de installatie van de technische ruimte met een warmtepomp, toilet en badkamer.

Paneel inloopavond Tarwestraat. KOW

Paneel inloopavond Tarwestraat.

Architectuur Toolbox
Dennis Voskuil, architect bij KOW: “De architectuur van dit modulaire complex is alles behalve standaard. We hebben voor Fijn Wonen een ‘toolbox’ ontwikkeld met veel variatie. Hiermee is het mogelijk om een gebouw te ontwerpen passend in de omgeving, naar de wensen van de opdrachtgever. Zo wordt het complex in participatie vormgegeven. We noemen dat ‘ontwerpen met je oren’.”

Samen met de buurt
Eind juni was de eerste bijeenkomst voor omwonenden. Met de input die we toen hebben gekregen op het schetsontwerp zijn we aan de slag gegaan. We hebben een pergola en groen met nestruimte voor vleermuizen en vogels toegevoegd aan het gebouw. Hierdoor wordt het gebouw natuurinclusief en krijgt het een groene en vriendelijke uitstraling. Ook de entree en de balkons hebben we aan gepast, deze zijn niet meer half inpandig, waardoor de woonkamer een betere indeling krijgt.

Het nieuwe ontwerp is vorige week gepresenteerd tijdens een door Intermaris en de gemeente georganiseerde inloopavond. De reacties waren positief en we kregen veel waardering voor de wijze waarop we de input hebben verwerkt. Ga voor meer informatie over het project en het proces naar de site van Intermaris https://www.intermaris.nl/projecten/tarwestraat/

Samen met TWIN Digital Engineering
Het Fijn Wonen complex aan de Tarwestraat wordt ontworpen door KOW en na het definitief ontwerp uitgewerkt door TWIN Digital Enginering. KOW en haar technische broer TWIN zijn nauw betrokken bij de modulaire ontwikkeling van het Fijn Wonen appartementenproduct. Ga voor meer informatie naar https://www.twin.nl/project/fijn-wonen/

Inloopavond Tarwestraat 28 november. KOW

Inloopavond Tarwestraat 28 november