Eerste appartementencomplex Sint Annaland opgeleverd

Datum
7 jan '19
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Het eerste appartementencomplex van project Havenplateau Sint Annaland opgeleverd
Artikel —

Nog net voor het begin van het nieuwe jaar is het appartementencomplex op het Havenplateau in Sint Annaland Tholen opgeleverd. Het blokje van zes bouwlagen met 18 appartementen is de eerste van drie in de ontwikkeling Suzannapolder.

Schakel tussen land en water
De appartementen vormen een tussen het water en het land, de weidsheid van de Oosterschelde en de kleinschaligheid van het dorp. De drie gebouwen worden een soort lantaarns die het havenplateau en achterland markeren.

Appartementenblok Sint Annaland aan de haven

Standhuisje als inspiratie
In de basis hebben wij ons bij het ontwerpen laten inspireren door een bekend Zeeuws houten strandhuisje. Het staat op poten, waardoor het bij hoog water droog blijft. Rondom heeft het een balkon, waardoor er naar alle richtingen vrij zicht is op de omgeving. Die basisvorm en dat gevoel van vrijheid hebben we vertaald in de architectuur van de appartementengebouwen. De kracht van het geheel zit hem vooral in de eenvoud van de vorm en de lijnen.

Room with a view
De entree is royaal en heeft maximale daglichttoetreding. Het trappenhuis is de spil van het gebouw. De vorm en afwerking van het trappenhuis benadrukken de toegang en hoge kwaliteit. Op elke verdieping komen 4 woningen. De woningen aan de zeezijde hebben via de riante afsluitbare balkons een weids uitzicht op het water of de polder. Op de bovenste verdieping komen twee royale penthouses van ‘de buitencategorie’. Er zijn nog drie appartementen beschikbaar: https://www.funda.nl/koop/sint-annaland/appartement-40067973-boulevard-17/

Impressie plan Havenplateau Sint Annaland met 3 blokken en een torentje