Eerste huurwoningen Buurtschap Te Veld begin 2023 geplaatst

Datum
20 dec '22
Categorie
KOW in de pers
Projecten KOW
Artikel op site ED Buurtschap Te Veld. KOW
Artikel op site ED Buurtschap Te Veld
Artikel —

Bericht op de site van het Eindhovens Dagblad:
Begin januari worden de eerste woningen van ‘Natuurlijk Te Veld’ toegewezen. Vanaf april worden de bijzondere woningen opgeleverd, de bouwvergunningen zijn al verleend.

Het gaat om 46 woningen en 55 appartementen. Inschrijven voor de woningen kan vanaf half januari, maar nu al kunnen belangstellenden zich aanmelden via de site www.natuurlijkteveld.nl/ . De huren moeten nog worden bepaald worden, maar ze vallen binnen de door de gemeente vastgesteld categorie middeldure huur.

Fabrieksmatige bouw
De woningen worden in de eigen fabriek van Van Wijnen gebouwd en dan geplaatst op Te Veld, vertelt Nick Verstappen van de ontwikkelaar en bouwer. Ze bestaan voornamelijk uit betonnen constructies, die ter plaatse afgewerkt worden met een houten gevel. “Fabrieksmatige bouw heeft de toekomst. Het kan snel en heeft minder last van weersinvloeden. Ook het tekort aan bouwvakkers en de gestegen bouwkosten spelen een minder grote rol”, aldus de ontwikkelaar.

Impressie grondgebonden woningen in deelgebied Langlaar. KOW

Impressie grondgebonden woningen in deelgebied Langlaar

Ga voor het hele bericht naar:
https://www.ed.nl/eindhoven/eerste-middeldure-huurwoningen-op-buurtschap-te-veld-in-eindhoven-worden-begin-2023-geplaatst

KOW heeft samen met RROG en Van Wijnen het ontwerp gemaakt voor de 101 ‘tijdelijke’ woningen in Buurtschap te Veld in Eindhoven-Noord. Het ontwerp is na het definitief ontwerp uitgewerkt door TWIN Digital Engineering, de ‘technische tweeling’ van KOW.

Focus op ontmoeten
René Buur, architect en directeur bij KOW: “In een maatschappij waar eenzaamheid op de loer ligt, zijn we ons ervan bewust dat architectuur, stedenbouw en landschap een grote rol spelen voor ontmoeting en onderlinge verbondenheid van een gemeenschap. Daarom ligt bij alle percelen de focus op ontmoeten. Met de beslotenheid ‘Natuurlijk Overakker’, voorzieningen in deelgebied ‘Natuurlijk Langlaar‘ en de gemeenschappelijke buurtmoestuin en buurtschuur wordt ontmoeten gestimuleerd.”

Identiteit door variatie in de houten gevels
De gebouwen krijgen per kavel een eigen identiteit en beleving. Elke kamer krijgt een eigen thema dat past bij het programma en de stedenbouwkundige setting. Sjoerd Broek, projectarchitect van Buurtschap Te Veld: “We geven hier in de architectuur verbeelding aan door de houten gevelproducten op verschillende te gebruiken. Dit kan zijn in een variatie van kleuren, de breedte van de planken of door te spelen met dieptes bij verschillende ‘board and batten’ gevelelementen. ”

Impressie appartementen in deelgebied Eikberg. KOW

Impressie appartementen in deelgebied Eikberg