Eerste woningen HARMONIE opgeleverd

Datum
13 feb '24
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Oplevering eerste woningen HARMONIE Capelle a/d IJssel
Artikel —

In het plan HARMONIE van Blauwhoed, Stebru, RROG en KOW wordt de eenzijdige naoorlogse wijk De Hoven II in Capelle aan den IJssel getransformeerd tot een leefbare woonbuurt met kwaliteit en karakter. In totaal komen er 200 woningen in een mix van verschillende eengezinswoningen, appartementen en gerenoveerde sociale huur appartementen. Deze mix van huur- en koopwoningen zorgt voor meer balans in de wijk.

HARMONIE impressie overview

Sinds het voorjaar van 2022 wordt er gebouwd aan de HARMONIE. Vorige week zijn de eerste woningen feestelijk opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Op een zeldzaam zonnig moment werden de kersverse eigenaren door wethouder Jannes van der Heide, Phillip Smits van Blauwhoed en Albert-Jan Moerman van Stebru in het zonnetje gezet.

De HARMONIE vormt één architectonisch ensemble. Alle woningen zijn door KOW ontworpen met hetzelfde – veelal circulaire – materialenpalet en dezelfde stijlelementen. Door deze materialen en stijlelementen bij iedere woonvorm en sfeergebied op een ander manier toe te passen ontstaat een zeer divers beeld die tegelijk een sterke samenhang en eenheid vertoont. Kenmerkend voor het project is het hergebruik van gespleten stoeptegels als gevelmetselwerk.

Meer weten over de HARMONIE? Ga dan naar onze site: https://kow.nl/projecten/harmonie-hoven-ii/

Zicht vanaf het dek op het appartementsgebouw


Woning aan de Fluiterlaan met gespleten stoeptegels in de gevel


PV panelen zorgvuldig op genomen in het dakvlak


Entree van het appartementsgebouw