WAM&VanDuren gaat IKC Remigius bouwen

Datum
13 aug '23
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Impressie parkzijde IKC Remigius (zuidoost zijde). KOW
Impressie parkzijde IKC Remigius (zuidoost zijde)
Artikel —

Nog net voor de bouwvak en de schoolvakantie hebben Stichting Innerwaard en WAM&VanDuren de overeenkomst ondertekend voor de bouw van IKC Remigius in Duiven. WAM&VanDuren is verantwoordelijk voor het bouwkundige deel, Alferink Installatietechniek voor het installatietechnische deel.

Impressie IKC Remigius aan het plein

KOW ontwierp voor onderwijsstichting Innerwaard een nieuw en flexibel gebouw waarin aan ca. 460 kinderen een nieuw onderwijsconcept wordt aangeboden. Menno Voss, architect bij KOW: “Het gebouw reageert op de bestaande omgeving. Zacht en groen aan de parkzijde en meer stedelijk aan de kant van het versteende centrum van Duiven. Het gebouw wordt een eenheid door gebruik van dezelfde materialen en kleuren. In de lichte, gemêleerde gevel komen donkergrijze kozijnen, afgewisseld door minerale steenstrips in een palet van rustige, warme en natuurlijke kleuren.”

Impressie overview vanaf de parkzijde in westelijke richting

IKC Remigius wordt een voorziening van ca. 2.300 m2 BVO voor kinderen van 2 tot 13 jaar, waar vroeg- en voorschoolse educatie, peuteropvang, onderwijs en buitenschoolse opvang samengaan en elkaar versterken.

“Om optimaal gebruikt te maken van het tapstoelopende perceel hebben we een L-vormig gebouw ontworpen. Het gebouw is alzijdig, met een centraal hart waar de twee beuken samenkomen. Via dit centrale atrium met de hoofdentree en de tribune trap wordt het gebouw ontsloten. Op dit multifunctionele plein worden de basisschool en de kinderopvang met elkaar verbonden en wordt ontmoeting tussen de gebruikers gestimuleerd.” Aldus de architect.

Impressies centrale atrium/plein vanaf de verdieping

Naar verwachting wordt er in december 2023 gestart met de fundatiewerkzaamheden. Ga voor meer informatie naar onze site https://kow.nl/projecten/ikc-remigius/