Feestelijk start bouw ‘Paviljoen in den Houte’

Datum
26 apr '24
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Menno Voss (rechts) en de kopers van nr. 10 en 19 van Het Paviljoen
Artikel —

Er valt weer wat te vieren in Landgoed in den Houte! Met een schep zand, een confetti kanon, een hapje en een drankje is woensdag de bouw van ‘Paviljoen in den Houte’ feestelijk gestart. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025.


.
Het groenste gebouw van Landgoed in den Houte
KOW heeft voor de ontwikkelcombinatie Novaform/Trebbe het groenste gebouw van het Landgoed in den Houte ontworpen. Het complex met 17 luxe appartementen en 3 exclusieve penthouses wordt in hout gebouwd in eenheid met het parkachtige landschap. Paviljoen in den Houte is uitgewerkt door TWIN en wordt gebouwd door Giesbers Rotterdam.

Autonoom en transparant
Architect Menno Voss: “Ontworpen vanuit de locatie, op de kruising van verschillende sfeergebieden en in de nabijheid van het monumentale Bavo gebouw, heeft Het Paviljoen een uniek karakter: een losstaand, autonoom object met een alzijdige vormgeving. Dankzij de lichte, transparante uitstraling gaat het geen concurrentiestrijd aan met het hoofdgebouw. Het gebruik van natuurlijke materialen, de horizontale plantenbakken en de verticale begroeiing op de gevels zorgt voor een naadloze verbinding met de natuur op het Landgoed.”

Impressie Het Paviljoen in Landgoed in den Houte. KOW

Impressie Het Paviljoen in Landgoed in den Houte

Impressie overview Het Paviljoen in Landgoed in den Houte. KOW

Impressie overview Het Paviljoen in Landgoed in den Houte

Een houten gebouw in verbinding met de natuur
Het Paviljoen wordt vanaf de halfverdiepte parkeerkelder gebouwd met houten prefab elementen. Met een CLT (Cross Laminated Timber) constructie en HSB gevels met houten kozijnen en onbehandelde fraké geveldelen. Het zichtbare hout in zowel het interieur als het exterieur maken van Het Paviljoen een gezond, duurzaam en natuurinclusief gebouw.

Er zijn nog twee appartementen beschikbaar in Het Paviljoen. Geïnteresseerd? Kijk dan op www.paviljoenindenhoute.nl.

Impressie interieur Het Paviljoen woningtype Eik. KOW

Impressie interieur Het Paviljoen woningtype Eik


Impressie dakterras Het Paviljoen Landgoed in den Houte. KOW

Impressie dakterras Het Paviljoen Landgoed in den Houte

Ontwikkeling Landgoed in den Houte
Middenin een parkachtige omgeving in Noordwijkerhout ligt het Landgoed in den Houte. Hier ontstaat een nieuwe, ruim opgezette, woonomgeving omgeven door weelderig groen. KOW en RROG hebben samen met ontwikkelingscombinatie Novaform/Trebbe het ontwerp gemaakt voor dit voormalige zorgterrein St. Bavo. De oorspronkelijke landschappelijke structuren van het gebied worden hersteld en in verschillende groene en waterrijke zones worden zowel grondgebonden als gestapelde woningen gebouwd. Met in totaal 700 woningen in diverse stijlen en voor verschillende doelgroepen, is dit een plek waar de toekomstige bewoners in alle rust kunnen wonen en genieten.

Het Paviljoen op Landgoed in den Houte