KOW ontwerpt opvang en uitbreiding onderwijs voor Weespersluis

Datum
5 dec '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie KDV Weespersluis. KOW
Impressie KDV Weespersluis
Artikel —

De nieuwbouwwijk Weespersluis in Weesp is populair en dan vooral onder gezinnen met jonge kinderen. Dat vraagt om specifieke voorzieningen zoals school en opvang. KOW ontwierp de toekomstbestendige Brede School en het Kinderdagverblijf.

Kinderdagverblijf in het park
Fabian van der Wielen, architect bij KOW: “Vanuit onze visie op natuurlijk, stedelijke leven hebben we het kinderdagverblijf ontworpen als een paviljoen in het park. Met de structuur van bomen als inspiratie voor de architectuur en een houten afwerking in eenheid met de natuur.”

Impressie KInderdagverblijf in park Weespersluis. KOW

Impressie KInderdagverblijf in park Weespersluis

De opvang voor Kind&Co gaat onderdak bieden aan zes groepen, waarvan vier op de begane grond en twee op de verdieping. Van Wijnen bouwt het kinderpaviljoen van ca. 950 m2 BVO, de oplevering ervan staat gepland voor het najaar van 2023.

Uitbreiding Brede School
Al eerder ontwierp KOW de Brede School Weespersluis, een centrum voor onderwijs, sport en buurt aan de rand van het park. Ook in dit ontwerp is al rekening gehouden met de demografische groei van de wijk en dat was maar goed ook. Sneller dan verwacht wordt het in 2021 opgeleverde gebouw vergroot met twee keer negen lokalen en drie leerpleinen. De uitbreiding voor Basisschool Weesperrijk is in volle gang en aannemer Heddes is onlangs gestart met de bouw aan de kant van Basisschool De Nieuwe Jozef.

Uitbreiding Brede School Weespersluis aan de kant van De Nieuwe Jozef. KOW

Uitbreiding Brede School Weespersluis aan de kant van De Nieuwe Jozef.

Van der Wielen: “We hebben samen met het ontwerp- en bouwteam goed gekeken naar hoe we de Brede School konden voorbereiden op een gefaseerde vergroting. De fundering is al bij de oorspronkelijke bouw meegenomen en de gevels en geveldelen zijn zo gedetailleerd dat deze eenvoudig kunnen worden verplaatst en hergebruikt. Zo groeit Brede School Weespersluis mee met de wijk en biedt het voor de zomer van 2023 plaats aan nog eens 500 van de jongste inwoners.”

Plattegrond begane grond Brede School Weespersluis met de twee uitbreidingen. KOW

Plattegrond begane grond Brede School Weespersluis met de twee uitbreidingen