Fraaie beelden staalbouw Brede school Weespersluis

Datum
23 jun '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Still uit het filmpje staalconstructie Brede School Weespersluis van Siem Steur
Artikel —

In opdracht van Heddes bouw wordt door Siem Steur Staalconstructies de dakconstructie voor de Brede School Weespersluis aangebracht. Gefilmd met een drone levert dat de volgende fraaie beelden op…

Brede School Weespersluis wordt een integrale voorziening voor onderwijs, sport en buurt in de ‘fin-de-siècle’ stijl van de nieuwe wijk Weespersluis. Het complex wordt duurzaam, gezond en toekomstbestendig.

Het gebouw is flexibel, aanpasbaar en demontabel ontworpen met dubbelgrondgebruik en gedeelde functies. De achter- en zijgevel zijn voorbereid op een demografische uitbreiding met 14 lokalen (van ca. 1.350 m2) met hergebruik van gevelelementen.

De Brede School wordt zo energiezuinig dat de opbrengst gelijk is aan het verbruik: Nul op de Meter met een EPC van -0,2. Door gebalanceerde, CO2 gestuurde ventilatie voldoen de onderwijsruimtes aan de eisen ‘Frisse School’ Klasse B.

Overview Brede School Weespersluis

KOW heeft in opdracht van de gemeente en de betrokken onderwijsinstellingen de Brede School Weespersluis ontworpen en met het ontwerpteam uitgewerkt. De bouw is vorig jaar november gestart en volgens planning zal het multifunctionele complex begin 2021 haar deuren open voor de leerlingen, de sporter en buurtbewoners.