Hoogste punt IKC Passewaaij in Tiel

Datum
19 jun '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Hoogste punt IKC Passewaaij gevierd met friet
Artikel —

KOW heeft in opdracht van de gemeente Tiel een nieuw integraal kindcentrum ontworpen in de Tielse uitbreidingswijk Passewaaij. Het IKC van 1.940 m2 BVO gaat onderdak bieden aan basisschool de Bataaf, kinderopvang Kaka, een gedeelde gymzaal en de wijkvereniging. Burgland Bouw is vorig jaar gestart met de uitvoering en onlangs werd het hoogste punt bereikt. Een mooie gelegenheid om samen met de opdrachtgever en de adviseurs de bouw te bezoeken en een frietje mee te prikken.

Gemeente en adviseurs op bezoek bij IKC Passewaaij Tiel

Unit-onderwijs en ‘place to be’
Basisschool de Bataaf krijgt in het nieuwe IKC de ruimte om haar nieuwe klasloze onderwijsconcept te implementeren. Door in het gebouw de wijkvereniging en een gymzaal te integreren wordt het ook een belangrijk ontmoetingscentrum in- en voor de wijk. De ‘place to be’ is het hart van het gebouw, de plek waar het schoolteam, de vrijwilligers van de wijkvereniging en het team van de kinderopvang elkaar ontmoeten en de ruimte en voorzieningen delen.

Sporthal IKC Passewaaij in uitvoering

De architectuur van het IKC heeft een informele en meer eigentijdse uitstraling met platte daken. De materialisatie van het exterieur is gebaseerd op aardse tonen. Dit wordt bereikt door het toepassen van natuurlijke producten zoals houten latten gevelbekleding en genuanceerd metselwerk. De buitenbergingen, fietsenstalling en parkeerafscheiding zijn meegenomen in het ontwerp als omsluiting van de speelpatio voor de kleinere kinderen.

Overview IKC Passewaaij met op de voorgrond het onderwijsdeel

Overview IKC Passewaaij met sporthal en patio

Impressie entree aan de noordwest zijde