Het is tijd voor De Bloem

Datum
10 feb '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Bebouwing van De Bloem aan het centrale plein gezien vanuit het ‘klokvenster’ van het penthouse op de 10e verdieping van Bougainville
Artikel —

Wethouder Gerard Mostert van de gemeente Katwijk heeft vrijdagavond de bouw van het woonproject De Bloem feestelijk afgesloten. Met een druk op de knop werd de enorme klok in het hart van het project in het licht gezet en werden de blokken aan het centrale plein uitgelicht.

Met de feestelijke opening van het vijfde en laatste plandeel Bougainville is het door KOW ontworpen herontwikkelingsproject De Bloem in Rijnsburg gereed. Sinds de bouw van de eerste woningen in 2010 zijn door ontwikkelaar en bouwer De Raad op het voormalige Floraterrein in het totaal 330 appartementen, 60 eengezinswoningen, een wellness-centrum en een overdekte parkeergarage met 360 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Het klokgebouw uit plandeel Bougainville feestelijk opgeleverd

Plandeel Bougainville kent een grote diversiteit aan appartementen en eengezinswoningen. Van kleinere 2-kamer appartementen tot het split-level penthouse mét klok van 190 m2 op de 10e verdieping. Het fullservice complex biedt hoogwaardige faciliteiten voor de doelgroep ‘vitale 55+ers’. Zo is er een wellness-centrum met zwembad, sauna, fitness en schoonheidssalon en een ontmoetingsruimte met café, restaurant en kookstudio.

Impressie penthouse op de 10e verdieping in plandeel Bougainville De Bloem in Rijnsburg

Stedenbouwkundig bestaat De Bloem uit vijf bladen rond het hart; het verhoogde centrale plein. In de architectuur is sprake van ‘eenheid in verscheidenheid’, maar met overal dezelfde rode dakpannen. Door deze  rode daken toont het gebiedstransformatieproject zich in vogelvlucht als een reusachtige bloem, als ode aan de historie van de plek.

Overzicht De Bloem, met plandeel Bougainville (B) en het klokgebouw aan het centrale plein