Nieuw Kijkduin uit de steigers

Datum
7 feb '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Blok A (Poniënte) Nieuw Kijkduin aan de boulevard
Artikel —

Het eerste blok in Nieuw Kijkduin wordt langzaam onthuld. Nu de steiger zakt wordt steeds meer de kwaliteit en de complexiteit van ‘Poniënte’ zichtbaar. De verschillende materialen en hoekoplossingen zorgen samen met het in- en uitspringen van de verdiepingen voor een interessant gevelbeeld. 

KOW heeft in samenwerking met TconcepT, Jan des Bouvrie en Piet Boon Studio de eerste drie gebouwen van Nieuw Kijkduin ontworpen. Het stoere materiaalgebruik en de verticaliteit geven de ‘badplaatsarchitectuur’ van Nieuw Kijkduin robuustheid, terwijl door de hoge raamopeningen en de plasticiteit het ontwerp ook lichtvoetig is. de gebouwen Poniënte, Vendaval en Gregale zijn elk ontworpen met een eigen uitstraling, waardoor een afwisselend beeld ontstaat. Door hetzelfde lichtkleurig palet te gebruiken vormen de panden ook een eenheid.

Blok Poniënte Nieuw Kijkduin gezien vanaf het strand

Nieuw Kijkduin is een project van FRED Real Estate Developers en Boele & van Eesteren. Op de plaats van de verouderde bebouwing tussen de boulevard en het Deltaplein worden gefaseerd ruim 200 koop- en huurappartementen, 17.000 m2 badplaatsvoorzieningen en een parkeergarage met ca. 600 parkeerplaatsen ontwikkeld. In de 1e fase, worden momenteel 112 luxe koop- en huurappartementen in de drie blokken gerealiseerd. De plint van de blokken is bestemd voor winkels, restaurants en een foodmarkt met een gezamenlijk verhuurbaar oppervlak van 4.600 m2. In de ondergrondse parkeergarage worden 131 parkeerplaatsen gereserveerd.

Binnen het gebouw Poniënte is aannemer Boele en Van Eesteren in de afrondende fase beland. In de algemene ruimten wordt de laatste wand- en vloerbekleding aangebracht en de woningen op de 5e en 6e verdieping worden momenteel afgemonteerd. Eind volgende maand staan de eerste vooropnames met de kopers ingepland. En dan is het binnenkort genieten van 365 dagen per jaar vakantiegevoel…

Gebouwen Poiënte (rechts) en Vendaval (links) met de foodmarket ‘Daily Taste’ aan de promenade van Nieuw Kijkduin

Live de bouw volgen? Dat kan via https://www.strandweer.nu/livestreams/kijkduin/