Hooge Steenen Leidsche Rijn binnenkort van start

Datum
8 mei '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Bouwlocatie Hooge Steenen in Leidsche Rijn (foto Foto Hans Peter van Rietschoten. Regioleidscherijn
Artikel —

Bericht van Hurks; “Het feest kan niet op! Gisteren werd bekend dat de bouw van 47 woningen van Hooge Steenen (Parkblok) definitief van start zal gaan. Ondertussen is aan alle opschortende voorwaarden voldaan en staat niets meer in de weg om de realisatie te starten van deze eerste fase van project Hooge Steenen.”

Impressie gevel ‘Parkblok’ in aansluiting op Park Leeuwesteyn

Het project Hooge Steenen bestaat uit bouwblokken ‘Parkblok’ en ‘Het Carré’ welke gefaseerd zullen worden gebouwd. In de nabijheid van het winkelcentrum en Park Leeuwesteyn worden in het totaal 57 duurzame herenhuizen en 18 ruime appartementen op een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. De herenhuizen variëren in woonoppervlakte van 160 tot 220 m², de appartementen meten – inclusief de 3 bijzondere penthouses – 80 tot bijna 150 m².

Om de individualiteit van de woningen te benadrukken is het project ontworpen door twee architectenbureaus: KOW en SlangenHochstenbach. Met elk een eigen architectonische benaderingen op de centrale thema’s Herkenbaarheid, Dynamiek en Speelsheid. We hebben ons voor dit hoog stedelijk woonmilieu met gesloten bouwblokken laten inspireren door woonwijken uit de 19de eeuw, zoals in Amsterdam Zuid. Door de ambachtelijke kwaliteit en gedetailleerdheid van de gevels, de variatie binnen een samenhangend geheel en de menselijke maat zijn deze woonmilieus na meer dan 100 jaar nog steeds erg geliefd.

Impressie appartementenblok vanaf het Carréplein richting Park Leeuwensteyn

De grotendeels 4-laagse herenhuizen zijn zo uitgewerkt dat de onderste twee verdiepingen ruimte bieden voor thuiswerken of aan huis gebonden beroepen en dragen zo bij aan een levendig straatbeeld. Op de kruising van de twee kavels komt een hoogteaccent van twee extra lagen. Architectonisch is dit hoogteaccent verfijnd uitgewerkt met een rijke detaillering in baksteen in verschillende verbanden en natuursteen accenten. Door in de plint op deze hoek een commerciële functie te geven ontstaat aan het F. Carreplein een buurtcafé.

Geïnteresseerd? Ga voor meer informatie naar de site https://hoogesteenen.nl/

Impressie splitlevel herenhuis in Hooge Steenen Parkblok