Nieuw Kijkduin klaar voor de zomer

Datum
7 mei '20
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
‘finishing touch’: helmgras in de plantenbakken op de balkons van ‘Poniente’ Nieuw Kijkduin
Artikel —

In Nieuw Kijkduin worden binnenkort de eerste woningen opgeleverd. Bij ‘Poniente’ (blok A) zijn onlangs de vooropnames met de kopers en de VVE geweest. Er wordt nu door Boele & van Eesteren hard gewerkt aan de laatste puntjes, zodat het gebouw met de 28 luxe appartementen voor de zomer gereed is. Met als ‘finishing touch’ het helmgras bij de ronde balkons.

Nieuw Kijkduin met Gregale (blok C) in de steigers en de blokken Vendaval en Poniente bijna gereed

Concept Store en ‘fine dining’
In de plint van ‘Poniente’ komt verdeeld over twee lagen 3.600 m2 aan retail en horeca. Hier komt ook kledingzaak Chase terug in een nieuw jasje als Chase Concept Store. Aan de promenade kun je straks terecht voor pasta’s en pizza’s terwijl aan en onder de boulevard ruimte is gereserveerd voor ‘fine dining’ met uitzicht op zee.

Impressie boulevard-kant met horeca aan zee in de plint van ‘Poniente’

Impressie boulevard-kant met horeca aan zee in de plint van ‘Poniente’

Coop en foodmarket ‘Daily Taste’
Op de begane grond van de geschakelde blokken Vendaval (Blok B) en Gregale (blok C) komen tussen de promenade en het Deltaplein de supermarkt Coop en foodmarket ‘Daily Taste’. In Daily Tast wandel je deze zomer langs verschillende kramen met verse producten, barretjes en foodstands. Inmiddels is zijn aan beide zijde de tourniquets geplaatst en is de ‘droogloop’ aan de promenade voorzien van plafondafwerking.

Impressie interieur ‘Daily Taste’ in de plint van Vendaval (Blok B)

KOW heeft in samenwerking met TconcepT, Jan des Bouvrie en Piet Boon Studio de eerste drie gebouwen van Nieuw Kijkduin ontworpen. Het stoere materiaalgebruik en de verticaliteit geven de ‘badplaatsarchitectuur’ van Nieuw Kijkduin robuustheid, terwijl door de hoge raamopeningen en de plasticiteit het ontwerp ook lichtvoetig is. De gebouwen Poniënte, Vendaval en Gregale zijn elk ontworpen met een eigen uitstraling, waardoor een afwisselend beeld ontstaat. Door hetzelfde lichtkleurig palet te gebruiken vormen de panden ook een eenheid.

Nieuw Kijkduin is een project van FRED Real Estate Developers en Boele & van Eesteren. Op de plaats van de verouderde bebouwing tussen de boulevard en het Deltaplein worden gefaseerd ruim 200 koop- en huurappartementen, 17.000 m2 badplaatsvoorzieningen en een parkeergarage met ca. 600 parkeerplaatsen ontwikkeld.

Impressie promenade Nieuw Kijkduin met foodmarket Daily Taste in de plint van Vendaval (Blok B)