Hoogste punt eerste bouwblok Heycop in Utrecht

Datum
9 jun '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Overzicht plan Heycop locatie met rechtsboven het eerste bouwblok
Artikel —

KOW heeft de herontwikkeling ontworpen van het fabrieksterrein waar tot in 2018 zakjes ‘cup-a-soup’ werden gemaakt. Op loopafstand van het centrum worden hier 13 gebouwen in een groene en sociale leefomgeving ontwikkeld.

Bij iedere opgave dagen wij onszelf uit om de balans tussen de menselijke natuur en verdergaande verstedelijking te herstellen. Heycop draagt hieraan bij door een gezonde en duurzame ontwikkeling in het centrum van Utrecht met onder andere volledig gasloze woningen en veel groen rondom de woningen. Dit zorgt voor vergroening naast verdichting. De aanwezige wegenstructuur hebben we getransformeerd naar groene aders. Auto’s zijn daarmee altijd uit het zicht in deze wijk, deze parkeren in de ondergrondse parkeergarage. In participatie met de buurt en de toekomstig bewoners is de openbare ruimte ingericht met veel aandacht voor sport en spel.

Impressie eerste bouwblok aan de groene zone

De in totaal 416 woningen worden gebouwd op een terrein van bijna 27.000 m2. De woningen worden gerealiseerd in verschillende woonblokken, van urban villa’s tot alzijdige woonblokken en geeft daarmee een divers woonprogramma dat inspeelt op de marktbehoeften en mening in deze wijk. Momenteel wordt door Plegt-Vos het eerste blok met 83 sociale huurappartementen voor Woningcorporatie Mitros gebouwd. De overige 333 vrije sector huurappartementen voor vermogensbeheerder CBRE variëren van studio’s voor eenpersoonshuishoudens tot 4-kamerwoningen voor gezinnen.

Plegt-Vos bouwt razendsnel door het toepassen van prefab beton- en gevelelementen. De houten gevelelementen zijn aan de buitenzijde geïsoleerd en bekleed met gelijmde keramische steenstrips. Afgelopen week is het hoogste punt van het eerste bouwblok bereikt. Naar verwachting zal het complex in het najaar van 2021 aan Mitros worden opgeleverd. De totale bouw van ‘de Heycop’ gaat ongeveer 3 jaar duren.

Prefab gevelelement Heycop