KOW ontwerpt twee ‘bruggen’ op Kop West in Purmerend

Datum
12 jun '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie Veld J Ponte di Rialto Kop West in Purmerend
Artikel —

Op Kop West in Purmerend heeft KOW voor Snippe Projecten twee appartementengebouwen ontworpen. Zoals alle ontwikkelingen op Kop West zijn ook deze twee projecten vernoemd naar een beroemde brug; de Parijse ‘Pont Neuf’ en ‘Ponte di Rialto’ in Venetië.

Kop West Purmerend
Uitbreidingsgebied Kop West in Purmerend is de laatste ontwikkeling in de nieuwe wijk Weidevenne. Kop West ligt ten westen van het centrum van Purmerend aan de andere kant van het kanaal. Stedenbouwkundig sluit Kop West aan op de verkaveling van het centrum. Met smalle rondgaande straatjes en wonen aan pleintjes en aan het water. Kop West is verdeeld in 11 Bouwvelden; met aan de zuidkant, aan het binnenwater, de bouwvelden I (Pont Neuf), J (Ponte di Rialto) en K (Ponte Vecchio) waarop drie solitaire appartementencomplexen worden ontwikkeld met in het totaal 287 woningen. ‘Ponte Vecchio’ wordt momenteel gebouwd, de ‘Pont Neuf’ en ‘Ponte di Rialto’ worden door Snippe ontwikkeld.

‘Ponte di Rialto’
‘Ponte di Rialto’ is een appartementencomplex met 61 middeldure koopwoningen. Het U-vormige gebouw aan een semi-open binnenhof ontwikkelt zich van drie lagen aan de straatzijde naar vijf lagen aan de waterzijde, waar het met de voeten in het water staat. Voor het halfverdiept overdekt parkeren wordt gebruik gemaakt van parkeerliften waarbij twee auto boven elkaar kunnen worden geparkeerd.

Impressie straatzijde Veld J Ponte di Rialto Kop West in Purmerend

Impressie Ponte di Rialto Kop West Purmerend aan het water

‘Pont Neuf’
In ‘Pont Neuf’ komen 89 sociale huurwoningen. De woningen zijn gegroepeerd rond een semi-open binnenhof, met een 5-laags en een 8-laags gedeelte. De woningen zijn gemiddeld 45 m2 groot en bij uitstek geschikt voor jongeren en alleenstaande ouderen. Het plan is door woningcorporatie Rochdale overgenomen die de appartementen ook zal gaan verhuren. Onlangs tekende Rochdale de bouwovereenkomst met HSB, die na verwachting eind 2020 zal beginnen met bouwen.

Plankaart Kop West met bouwvelden I en J

Impressie ‘Pont Neuf’ op kavel I Kop West Purmerend

Impressie ‘Pont Neuf’ Kavel I Kop West Purmerend