Hoogtepunt IKC Remigius in Duiven

Datum
21 mei '24
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Annemieke Miltenburg en wethouder Joyce Zwaga-Komen hijsen de vlag
Artikel —

Bij IKC Remigius in Duiven is het hoogste punt bereikt! Vorige week werd hier feestelijk bij stil gestaan met het hijsen van de vlag door Annemieke Miltenburg, directeur van Scholengemeenschap Innerwaard en Joyce Zwaga-Komen, wethouder van Gemeente Duiven.

Overview IKC Remigius in uitvoering aan het plein (foto WAM&VanDuren)

KOW heeft voor onderwijsstichting Innerwaard een nieuw en flexibel gebouw ontworpen waarin aan ca. 460 kinderen een nieuw onderwijsconcept wordt aangeboden. Het kindcentrum is door TWIN uitgewerkt en wordt door WAM&VanDuren gebouwd.

Menno Voss, architect bij KOW: “Om optimaal gebruikt te maken van het tapstoelopende perceel hebben we een L-vormig gebouw ontworpen. Het gebouw is alzijdig, met een centraal hart waar de twee beuken samenkomen. Via dit centrale atrium met de hoofdentree en de tribune trap wordt het gebouw ontsloten. Op dit multifunctionele plein worden de basisschool en de kinderopvang met elkaar verbonden en wordt ontmoeting tussen de gebruikers gestimuleerd.”

Eind 2024 moet de bouw gereed zijn en kan het kindcentrum na de kerstvakantie, begin 2025 in gebruik worden genomen. Ga voor meer informatie naar onze site https://kow.nl/projecten/ikc-remigius/

Wilbert Arends, directeur van IKC Remigius, in het centrale hart

Open plattegrond door constructie met kolommen

Centrale hart IKC Remigius met podium

Impressies centrale atrium/plein vanaf de verdieping

Impressie overview vanaf de parkzijde in westelijke richting

Plattegrond en indeling begane grond

Plattegrond en indeling verdieping