Houten harten en spijkers met koppen op houtbouwsymposium KOW

Datum
29 mrt '24
Categorie
Alle categorieën
Organisatie KOW
Projecten KOW
Sebastiaan Jansen en Pablo van der Lugt bij Casa Vita tijdens het houtbouwsymposium
Artikel —

“We kijken terug op een geslaagde dag waarbij we kennis en beleving hebben gedeeld en nog meer mensen enthousiast gemaakt hebben voor bouwen in hout.”

Vorige week donderdag organiseerde KOW het ‘Houtbouwsymposium voor corporaties’ naar aanleiding van het sociale houtbouwproject Casa Vita in Pijnacker. De belangstelling was groot en de zaal zat vol met een mix van ontwikkelaars, bouwers, architecten en corporaties. Sebastiaan Jansen, architect en creatief directeur bij KOW, begeleidde de aanwezigen door een dag waarbij “alle zintuigen geactiveerd werden”.

“Sta op als je voor houtbouw bent!”

Beleving, motivatie en haalbaarheid
Speciale dank gaat uit naar Pablo van der Lugt voor zijn inspirerende betoog voor houtbouw en naar de hoofdrolspelers van Casa Vita. Sarah Lamers (De Goede Woning), Joris Burggraaff (Blauwhoed) en Paul van Doorn (Giesbers) vertelde het eerlijke verhaal over hun beleving, motivatie, de haalbaarheid en de do’s and dont’s van het sociale houtbouwproject.

Panelgesprek met Sarah Lamers (De Goede Woning), Joris Burggraaff (Blauwhoed), Paul van Doorn (Giesbers) en Sebastiaan Jansen (KOW)

Joris Burggraaff bekijkt de nieuwste ontwikkeling in houten kozijnen

Voelen en ruiken
Vervolgens werd één groep rondgeleid door het in aanbouw zijnde Casa Vita. In het project worden 67 koop- en 34 sociale huurwoningen in hout gebouwd. De houtliefhebbers bekeken de CLT constructie, de HSB gevels en de bijzondere gevelafwerking van hergebruikte azobé meerpalen.

Casa Vita in uitvoering

Rondleiding op de bouw van Casa Vita

Rondleiding op de bouw van Casa Vita

Spijkers met koppen
De achtergebleven groep speelde de ‘kopspijkers houtbouwbouwquiz’ onder leiding van René Buur, architect en algemeen directeur bij KOW. Met de kennis over houtbouw zat het wel goed, de slagvaardigheid van sommige deelnemers liet nog ruimte voor verbetering.

De kopspijkers houtbouwquiz onder leiding van René Buur

Sarah Lamers slaat spijkers met koppen

Terugkijken
Van het symposium zijn door onze gastheer Victory Outreach Rijnmond opnames gemaakt. Bekijk hier deel 1; De introductie en de keynote presentatie van Pablo

En deel 2; Het panelgesprek met Sarah, Joris en Paul.

De foto’s zijn gemaakt door Zout Fotografie.

“We hebben samen van deze dag een houtbouwfeestje gemaakt! Alle aanwezigen verdienen een houten hart”, aldus een enthousiaste Sebastiaan Jansen.