IKC De Avonturier in Vught klaar voor het nieuwe schooljaar

Datum
17 aug '18
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Onderwijsgebouw De Avonturier met op de voorgrond ‘natuurlijk spelen’
Artikel —

IKC De Avonturier is donderdag jl. opgeleverd. Aanstaande maandag 20 augustus worden de school, peuterspeelzaal en sporthal in gebruik genomen. De kinderopvang gaat over enkele weken open en ook aan de koppeling met het jongerencentrum wordt de komende weken nog hard gewerkt.

Het door KOW ontworpen nieuwe Kindcentrum van 5.000 m2 BVO gaat het onderwijs verzorgen aan zo’n 450 leerlingen van 0-13 jaar in een gedeelde visie op het gebied van leren en ontwikkelen. De Avonturier wordt het nieuwe onderkomen van de fusiebasisscholen De Wieken en De Baarzen, Kinderopvang Partou, de Buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal De Schatkamer.

De formele oplevering met van links naar rechts; Frank Somers (projectleider gemeente Vught), Noud te Riele (projectleider bouwbedrijf BMW uit Veldhoven) en Bram van Ek, directeur van scholenstichting Leijestroom

De toekomstige gebruikers zijn enthousiast. Het gebouw is een wereld van verschil met de gedateerde, traditionele gebouwen die de scholen achter zich laten. Geen lange gangen meer met afgesloten klaslokalen maar grote open ruimten voor het nieuwe ‘unitonderwijs’. De leerlingen kunnen het nieuwe schooljaar hun eigen talenten ontdekken in de kookstudio, de speciale muziek-, creativiteit- of in techniek/lab-ruimte.

Atrium centrale entree