KOW ontwerpt nieuw kantoor voor KNOV

Datum
8 aug '18
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Interieur KNOV met ontvangstruimte, ‘baarmoederhubs’ en besloten vergaderruimtes in de voormalige foyer
Artikel —

KOW heeft voor KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen) het nieuwe kantoor in verzamelgebouw Domus Medica in Utrecht vormgegeven.

Middels creatieve sessies hebben we met KNOV de uitgangspunten voor de nieuwe werkomgeving bepaald; openheid, diversiteit in plekken en de uitstraling van een clubhuis voor de leden. Dit hebben we vertaald naar een werkomgeving waar zowel werknemers als leden van de organisatie zich welkom voelen en waar flexibel kan worden samengewerkt. Met gekleurde vlakken en informele afscheidingen is een diversiteit aan ruimtes gecreëerd waardoor er op verschillende manieren kan worden gewerkt en overlegd, van formeel naar informeel en van open tot besloten.

KNOVIsometrie 3 201807 01

Isometrie kantoor KNOV met verschillende open- en besloten werkplekken

kantoorruimte in voormalig congresruimte
Het nieuwe onderkomen van KNOV is gesitueerd op de 1e verdieping van het verzamelgebouw voor medische organisaties. De 3,5 meter hoge ruimte werd voorheen gebruikt als congresauditorium met aan de noordzijde de foyerruimte onder een 7 meter hoge glazen overkapping.

De werkomgeving heeft een oppervlakte van 550 m2, met in een open workspace drie clusters van totaal 28 werkplekken, 7 flexibele staplekken, 2 zithoeken en een balie met ontvangsttafel. Opvallend in deze ruimte zijn de 3 centrale ‘baarmoederhubs’ die door Lemmens interieurbouw naar ontwerp van KOW zijn gemaakt.

Verder zijn er 2 vergaderzalen, een directieruimte, en een belplek aanwezig. Deze ruimten zijn besloten om privacy te bieden en tegelijkertijd zijn door de grote glazen puien zichtrelaties aanwezig met de rest van de werkomgeving. De pantry, ‘het geboorteplein’, wordt gedeeld met de andere organisaties op de verdieping.

KNOVInterieurVerkl 201807 15

Open werkruimte gezien vanuit de vergaderruimte

KNOVInterieurVerkl 201807 02

‘huiskamer’ KNOV voor informeel ontmoeten en werken

In bouwteam
We hebben het ontwerp in bouwteam met Smulders Interieurbouw verder uitgewerkt en gerealiseerd. De installaties zijn door Warmtebouw en Holland Systeem aangepast van een congres- naar kantooromgeving. KOW is in het project verantwoordelijk voor het ontwerp van zowel de vaste- als de losse inrichting en als directievoerder/toezichthouder van de verbouwing.

KNOVInterieurVerkl 201807 06

Inrichting voormalige foyer onder de glazen overkapping met toegang tot het dakterras

KNOVInterieurVerkl 201807 16

‘baarmoederhubs’ met doorkijk naar open werkruimte