In samenwerking ontworpen zorgpaviljoens Ipse de Bruggen

Datum
1 jul '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie interieur gezamenlijke woonkamer woongroep
Artikel —

KOW heeft samen met de facilitaire- en zorgmedewerkers in een aantal interactieve VR-sessies een slimme woonvorm ontwikkeld voor twee paviljoens op het zorgterrein van Ipse de Bruggen in Nieuwveen.

Impressies Zorgpaviljoens Landgoed Ursula Ipse de Bruggen in Nieuwveen

 

We hebben de juiste balans gevonden tussen gezamenlijk en privé in een aangename en rustige setting voor de bewoners en een efficiënte en veilige werkomgeving voor de medewerkers. Met goed overzicht en korte afstanden. Deze woonvorm wordt dan ook de nieuwe standaard voor de groepswoningen van Ipsen de Bruggen.

De twee woonzorggebouwen op het zorglandgoed Ursula zijn bestemd voor 2 x 40 mensen met een verstandelijke beperking. In een groepswoning wonen 10 mensen; iedereen heeft een eigen studio en er is een gezamenlijke woonkamer. KOW tekende zowel voor de architectuur als het interieur.

Onderzoek toont aan dat een natuurlijke omgeving kalmerend werkt. Vandaar dat is gekozen voor veel hout en een sterke verbinding tussen de natuur en de groepswoningen. Tussen de gebouwen komt een veilige, groene buitenruimte waar de bewoners samenkomen Ook de verdiepingshoge kozijnen en de ruime balkons dragen bij aan een maximale buitenbeleving. Prettig voor de bewoners én de medewerkers.

De energieneutrale paviljoens worden volledig prefab gebouwd door Roosdom Tijhuis. Door snel te bouwen met prefab elementen wordt de overlast voor de omwonenden en de CO2 uitstoot beperkt. Over een goed jaar verhuizen de bewoners naar hun nieuwe onderkomen.